ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πινακίδα στην Τεχεράνη
Αφίσα πυραύλων σε πολυσύχναστο δρόμο της Τεχεράνης απεικονίζει την ισχύ του Ιράν.

Η Τεχεράνη ανέφερε μικρές ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό

Το Ιράν ανακοίνωσε πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Φορντό υπέστησαν μικρές ζημιές από πρόσφατες επιθέσεις.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του στο Φορντό υπέστησαν περιορισμένη ζημιά μετά τις πρόσφατες επιθέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του ημιεπίσημου πρακτορείου IRNA που επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας της χώρας.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της κρατικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας, Μπεχρούζ Καμαλβαντί, «υπήρξε περιορισμένη ζημιά σε ορισμένες περιοχές στις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού του Φορντό». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι προληπτικά μέτρα είχαν ήδη ληφθεί, καθώς «είχαμε ήδη μεταφέρει εκτός σημαντικό μέρος του εξοπλισμού και των υλικών».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Καμαλβαντί, δεν παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή μόλυνση στο συγκρότημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Είναι πλέον στόχος οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας στον πόλεμο;

Πάνω από τρεις εβδομάδες πολέμου στη Μέση Ανατολή έχουν μετατρέψει σημαντικές ενεργειακές υποδομές σε στόχους επιθέσεων, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια, ενώ νέες απειλές διατυπώνονται κατά ιρανικών σταθμών παραγωγής.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με πλήρες κλείσιμο του Στενού του Χορμούζ

Το Ιράν απειλεί με πλήρες κλείσιμο του Στενού του Χορμούζ αν οι ΗΠΑ πλήξουν ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις. Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν επίσης για πλήρη καταστροφή αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μεγάλες ζημιές σε δίκτυα νερού και ενέργειας ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν οι ιρανικές υποδομές νερού και ενέργειας μετά από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα και κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Τεχεράνης και δήλωσεις του Αμπάς Αλιαμπαντί στο Isna.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

IDF: Πάνω από 400 ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν, το 92% αναχαιτίστηκε

Περισσότεροι από 400 βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ από τις 28 Φεβρουαρίου, με το 92% να αναχαιτίζεται επιτυχώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ναντάβ Σοσάνι.