ΓΔ: 2087.17 -1.09% Τζίρος: 253.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
Η τιμή του πετρελαίου πραγματοποιεί άλμα, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Ιράν, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση και διαταραχές στον ανεφοδιασμό.

Εκτοξεύεται η τιμή του πετρελαίου μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Η τιμή του πετρελαίου πραγματοποιεί άλμα, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Ιράν, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση και διαταραχές στον ανεφοδιασμό.

Η τιμή του πετρελαίου απογειώθηκε, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη του 10% σήμερα στις διεθνείς αγορές μετά τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον εγκαταστάσεων ιδίως πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν.

Oι επενδυτές μοιάζουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και σοβαρές αναταράξεις στον εφοδιασμό της διεθνούς αγοράς.

Έχοντας ανέβει πάνω από 10% νωρίτερα, στις 08:05, το αμερικανικό αργό WTI σημείωνε άνοδο 8,73% στα 73,99 δολάρια, ενώ το  Brent Βόρειας Θάλασσας ενιχύεται αυτή τη στιγμή κατά 8,42% στα 75,22 δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ έτοιμες για συμφωνία με Ιράν μόλις θελήσει η Τεχεράνη

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συμφωνία με το Ιράν μόλις το θελήσει η Τεχεράνη. Πέντε γύροι συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα έχουν προηγηθεί, με βασικό εμπόδιο τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν.
Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Ρωσία μετέφερε στην Τεχεράνη ότι το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι μέσω Ρωσίας έλαβε μήνυμα πως το Ισραήλ, μετά τον πόλεμο των 12 ημερών τον Ιούνιο, δεν επιθυμεί νέα σύγκρουση με το Ιράν. Το μήνυμα προήλθε από τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη επικροτεί τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα

Το Ιράν χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει το Ισραήλ να παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, υπογραμμίζοντας τη στήριξή του για τον τερματισμό της βίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μεγάλος κίνδυνος πολέμου με Ισραήλ, αδιέξοδο στο πυρηνικό ζήτημα

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ιράν–Ισραήλ, με τον υφ. Εξωτερικών της Τεχεράνης να προειδοποιεί για πιθανό πόλεμο, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα παραμένουν σε αδιέξοδο.