ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Επαναπατρισμός 1.212 Ουκρανών στρατιωτών μετά από συμφωνία με Ρωσία

Η Ουκρανία παρέλαβε τις σορούς 1.212 στρατιωτών στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Ρωσία, σε μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές σορών από την αρχή του πολέμου.

Η Ουκρανία επαναπάτρισε τις σορούς 1.212 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του Κιέβου αρμόδιοι γα την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.

Στη Μόσχα, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι δήλωσε πως η Ουκρανία επέστρεψε από την πλευρά της 27 σορούς Ρώσων στρατιωτών. Ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα αρχίσουν αύριο, Πέμπτη, ανταλλαγές αιχμαλώτων που έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

"Ως αποτέλεσμα ενεργειών επαναπατρισμού..., οι σοροί 1.212 πεσόντων υπερασπιστών [της πατρίδας] επεστράφησαν στην Ουκρανία", ανέφερε στην εφαρμογή Telegram η επιτροπή συντονισμού ανταλλαγών αιχμαλώτων του Κιέβου.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του είδους της μετά την εισβολή της Μόσχας πριν από περισσότερα από τρία χρόνια.

Έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημείο που δείχνουν προσωπικό της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) σε άγνωστη τοποθεσία, να περπατάνε δίπλα σε αρκετά φορτηγά-ψυγεία.

Ορισμένα φορτηγά έφεραν το έμβλημα της οργάνωσης "On the Shield" που ενεπλάκη στην ανάκτηση και μεταφορά των νεκρών στρατιωτών.

Το Κίεβο και η Μόσχα κατέληξαν σε συμφωνία κατά τον πλέον πρόσφατο γύρο συνομιλιών τους που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα για μεγάλης κλίμακας ανταλλαγή σορών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο, αν και η συμφωνία αμαυρώθηκε από διαφωνίες σχετικά με την εφαρμογή της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο επικρίνει τον Μερτς για τις εγγυήσεις στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο επέκρινε δηλώσεις του Μερτς για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν γίνεται χωρίς τη Ρωσία. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι είναι σε αδιέξοδο και κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τη διαδικασία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο, ζημιές σε υποδομές

Νέα μαζική επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους εξαπέλυσε η Ρωσία στο Κίεβο, προκαλώντας ζημιές σε 16 σημεία. Οι επιθέσεις επεκτάθηκαν και σε υποδομές άλλων περιοχών, με αρκετούς τραυματίες, ενώ συνεχίζεται η κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εξετάζει νέες διαδρομές μετά τα ουκρανικά πλήγματα στην Αζοφική

Η Ρωσία σκέφτεται να περιορίσει τη ναυσιπλοΐα στην Αζοφική Θάλασσα και να εξετάσει εναλλακτικές διαδρομές, καθώς ο ουκρανικός στρατός χτύπησε πάνω από 100 πλοία. Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν θα επηρεαστεί η διατροφή και οι εξαγωγές.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία-Ουκρανία: Περισσότερη στρατιωτική στήριξη και αντιαεροπορική άμυνα

Οι 37 χώρες της Συμμαχίας των Προθύμων συμφώνησαν, στη σύνοδο του Παρισιού, να στηρίξουν την Ουκρανία με αντιαεροπορικά μέσα, 16 Rafale και ασκήσεις, ώστε να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία και να επιταχύνουν λύση μέσω διαπραγματεύσεων.