ΓΔ: 2613.94 0.14% Τζίρος: 75.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:23:39
σημαία Καζακστάν vintage ξύλο

Απομάκρυνε τους υπουργούς Άμυνας και Μεταφορών ο πρόεδρος του Καζακστάν

Σύμφωνα με τα διατάγματα που δημοσίευσε η προεδρία, ο υπουργός Άμυνας Ρουσλάν Ζαξίλισκοβ απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του και διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Ντορέν Κοζάνοβ.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασσίμ-Γιομάρτ Τοκάιεφ απομάκρυνε σήμερα δύο υπουργούς από τις θέσεις τους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Μεταφορών, τον οποίο επέκρινε για καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με τα διατάγματα που δημοσίευσε η προεδρία, ο υπουργός Άμυνας Ρουσλάν Ζαξίλισκοβ απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του και διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Ντορέν Κοζάνοβ.

Ο Τοκάιεφ συναντήθηκε με τον Κοζάνοβ και του έδωσε αρκετές οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ετοιμότητας μάχης των ενόπλων δυνάμεων, της επέκτασης των δυνατοτήτων των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και του εκσυγχρονισμού της στρατιωτικής υποδομής.

Ο Ζαξίλισκοβ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς, διορίστηκε υπουργός Άμυνας μετά από πολιτικές αναταραχές τον Ιανουάριο του 2022 που πυροδότησε η άρση του ανώτατου ορίου τιμών καυσίμων.

Ο Τοκάγιεφ απέλυσε επίσης τον υπουργό Μεταφορών Μαράτ Καραμπάγιεφ, τον οποίο είχε επιπλήξει τον Μάιο για προβλήματα με τις μεταφορές και την εφοδιαστική. Δεν είναι σαφές ποιος θα αντικαταστήσει τον Καραμπάεβ. Ο πρόεδρος δεν αποκάλυψε τους λόγους για τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητικό Μέγαρο Ταϊλάνδης
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: 8 νεκροί από τις πλημμύρες μετά τις 16 Σεπτεμβρίου

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από πλημμύρες στην Ταϊλάνδη λόγω καταρρακτωδών βροχών από τις 16 Δεκεμβρίου. Καμία απώλεια στη Μπανγκόκ όπου ανακηρύχθηκε κατάσταση καταστροφής. Τα θύματα εντοπίστηκαν σε ανατολικές επαρχίες.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Διατηρεί υψηλή δημοτικότητα η πρωθυπουργός στις δημοσκοπήσεις

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σαναέ Τακαΐτσι διατηρεί υψηλή δημοφιλία, με 69% στήριξη, παρά την όξυνση με την Κίνα και τις οικονομικές προκλήσεις, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Κτίριο Εθνικής Δίαιτας Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σαναέ Τακαΐτσι ανέλαβε την ηγεσία του κυβερνώντος LDP στην Ιαπωνία

Η Σαναέ Τακαΐτσι εξελέγη νέα ηγέτης του κυβερνώντος LDP, διαδεχόμενη τον Σιγκέρου Ισίμπα ως πρωθυπουργός. Το κόμμα δεν έχει πλειοψηφία και θα χρειαστεί συνεργασία με την αντιπολίτευση για την ομαλή διακυβέρνηση της χώρας.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση εισηγητών για το προσχέδιο προϋπολογισμού

Η ΝΔ τόνισε την ανθεκτικότητα της οικονομίας και τη στήριξη πολιτών μέσω συνετής διαχείρισης. Η αντιπολίτευση επέκρινε το προσχέδιο 2027 ως ανεπαρκές για τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες και έλλειψη επενδύσεων σε βασικούς τομείς.