ΓΔ: 1987.52 -1.30% Τζίρος: 445.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Ένανς νεκρός από ρωσικό βομβαρδισμό στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ

Ρωσικός βομβαρδισμός σε πόλη της Ντνιπροπετρόφσκ στην κεντροανατολική Ουκρανία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ρωσικός βομβαρδισμός εναντίον πόλης στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ στην κεντροανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η Ρωσία «έπληξε την περιοχή Μεζίφσκα, στην περιφέρεια Σινελνικίφκσι, με κατευθυνόμενη βόμβα. Ένας άνδρας σκοτώθηκε», έγραψε στο Telegram ο Μικόλα Λουκασούκ επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Ντνιπροπετρόφσκ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για συντονισμένες επιθέσεις και στην περιοχή Νικοπόλ, σημειώνοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν «drones, το πυροβολικό και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών Grad».

Από τις επιθέσεις αυτές υπέστησαν ζημιές τέσσερα σπίτια στην Νικοπόλ καθώς και γραμμές ηλεκτροδότησης.

Οι επιθέσεις αυτές εξαπολύθηκαν την ώρα που Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται ότι ανέβαλαν μια ανταλλαγή κρατουμένων που θα πραγματοποιούνταν το Σαββατοκύριακο και ήταν το μοναδικό ζήτημα στο οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές στον δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών που είχαν τη Δευτέρα.

Τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο σημειώθηκε μεγάλη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι.

Η Μόσχα έχει υποσχεθεί ότι θα απαντήσει στα ουκρανικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών αεροπορικών της βάσεων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Κλείσιμο αεροδρομίων

Στο μεταξύ ουκρανική επίθεση με drones εναντίον της Μόσχας οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας δύο αεροδρομίων της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας Rosaviatsia ανέφερε στο Telegram ότι αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο για λόγους ασφαλείας.

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέστρεψαν εννέα ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα ως τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις περιοχές όπου έπεσαν συντρίμμια από τα drones, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές προς το παρόν.

Ουκρανική επίθεση με drone προκάλεσε επίσης πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο Azot στην περιφέρεια Τούλα, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Επτά drones καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια Καλούγκα, επεσήμανε ο τοπικός κυβερνήτης.

Η Τούλα και η Καλούγκα συνορεύουν με την περιφέρεια της Μόσχας στα νότια.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντμίτρι Μεντβέντεφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Η ροή των όπλων προς το Κίεβο και ο πόλεμος θα συνεχιστούν

«Αυτό δεν είναι το τέλος του εξοπλισμού του Κιέβου με νέα όπλα. Ακολουθεί συνέχεια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων», έγραψε ο πρώην Ρώσος πρόεδρος στο κανάλι του στο Telegram.
Εκτοξευτής πυραύλων Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ζητά στρατιωτική βοήθεια 20 δισ. δολαρίων από ΗΠΑ μέσω ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία θα χρειαστεί το 2025 στρατιωτική βοήθεια 12-20 δισ. δολαρίων μέσω πρωτοβουλίας του ΝΑΤΟ για αγορά αμερικανικών όπλων. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως με χρηματοδότηση, μπορούν να κατασκευαστούν 10 εκατ. drones ως το 2026.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Περιμένουμε από το ΝΑΤΟ περισσότερη στήριξη όπλων στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός Υπ. Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε στο ΝΑΤΟ ότι περιμένει περισσότερες χώρες να αγοράσουν αμερικανικά όπλα μέσω της πρωτοβουλίας PURL, για στήριξη της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η ισχύς φέρνει ειρήνη μέσω πραγματικών δυνατοτήτων.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Ρωσική απειλή επιμένει, λέει ο Φινλανδός ΥΠΑΜ – Στήριξη στην PURL

Ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Άντι Χάκανεν δήλωσε ότι η Ρωσία θα παραμείνει απειλή για το ΝΑΤΟ και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας αύξηση ρωσικών δυνάμεων και ενίσχυση σχέσεων με την Κίνα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο Πούτιν δοκιμάζει τα όρια του ΝΑΤΟ με τις παραβιάσεις αέρος

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως ο Πούτιν προσπαθεί να εντοπίσει αδυναμίες του ΝΑΤΟ με τις παραβιάσεις εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά και drone, τονίζοντας ότι επιδιώκει να δοκιμάσει την ετοιμότητα και αντίδραση της Συμμαχίας.