ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ορίζοντας Ταϊπέι τοπίο

Kοινή άσκηση της ακτοφυλακής και του στρατού διοργάνωσε η Ταϊβάν

Οι ασκήσεις στο νότιο λιμάνι της πόλης Καοχισόυνγ επιβλέπονταν από τον πρόεδρο της Ταϊβάν Γουίλιαμ Λάι. Διαδραματίστηκε μια κατάσταση κατά την οποία ένα πλοίο καταλήφθηκε από «διεθνείς τρομοκράτες», ανέφερε το Reuters.

Η ακτοφυλακή της Ταϊβάν πραγματοποίησε κοινή άσκηση με τον στρατό στο δημοκρατικά αυτοδιοικούμενο νησί την Τρίτη για να εξασκηθεί στη συνεργασία σε δράσεις στο πλαίσιο αυτού που οι αρχές στην Ταϊπέι είπαν ότι ήταν μια «αυξανόμενη κινεζική απειλή στη σκιώδη ζώνη», ανέφερε το Reuters.

Οι ασκήσεις στο νότιο λιμάνι της πόλης Καοχισόυνγ επιβλέπονταν από τον πρόεδρο της Ταϊβάν Γουίλιαμ Λάι. Διαδραματίστηκε μια κατάσταση κατά την οποία ένα πλοίο καταλήφθηκε από «διεθνείς τρομοκράτες», ανέφερε το Reuters. Η ακτοφυλακή ενήργησε μαζί με ελικόπτερα του στρατού και του υπουργείου Εσωτερικών για να αποκτήσει τον έλεγχο του πλοίου.

«Η Ταϊβάν βρίσκεται υπό συνεχή σκιώδη επίθεση από την Κίνα, αλλά η ακτοφυλακή μας βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για να ασκήσει τη δύναμη του νόμου και να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια του λαού της Ταϊβάν», δήλωσε ο Λάι στους παρευρισκόμενους, στους οποίους περιλαμβάνεται ο πρώτος διπλωμάτης των ΗΠΑ στο Καοσιούνγκ, Νιλ Γκίμπσον.

Πριν από δύο ημέρες, η Ταϊβάν κατηγόρησε την Κίνα ότι κλιμακώνει τις εντάσεις στην περιοχή στέλνοντας μια αποστολή περιπολίας πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων στα ανοικτά των ακτών του δημοκρατικά αυτοδιοικούμενου νησιού. Σύμφωνα με την Ταϊπέι, οι ενέργειες της Κίνας συνιστούν «πρόκληση». Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν έδαφός της, υπενθυμίζει το Reuters.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ εγκρίνουν πώληση όπλων $11 δισ. στην Ταϊβάν, διαμαρτυρία Κίνας

Οι ΗΠΑ ενέκριναν νέα πώληση εξοπλισμών στην Ταϊβάν αξίας 11,1 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη από το 2001. Η Ταϊβάν σχεδιάζει πρόσθετες αμυντικές δαπάνες 40 δισ. για να ενισχύσει την άμυνά της έναντι πιθανής κινεζικής απειλής.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή η Ταϊβάν λόγω του τυφώνα Τσάμπι με ανέμους 191 χλμ/ώρα

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται σχεδόν όλη η Ταϊβάν λόγω του τυφώνα Τσάμπι, που φέρνει ισχυρούς ανέμους και βροχές. Ο τυφώνας, παρότι εξασθενημένος, έχει ανέμους 191 χλμ/ώρα και απέχει 320 χλμ. από το νησί.
Ελλάδα και Αλβανία σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Οι σοσιαλιστές Ράμα ζητούν αποβολή 20 βουλευτών της αντιπολίτευσης

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, μετά τα επεισόδια στο κοινοβούλιο, ζητεί τον αποκλεισμό 20 βουλευτών της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις, με ποινές 10-60 ημερών. Η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο από τη Γραμματεία.
Χρήματα και χειροπέδες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σύλληψη Γερμανού για φερόμενη μισθοφορική δράση υπέρ Ουκρανίας

Η FSB συνέλαβε στη Ρωσία έναν Γερμανό κατηγορούμενο ως "μισθοφόρο" υπέρ της Ουκρανίας. Ο άνδρας είχε συμβόλαιο με τις ουκρανικές δυνάμεις και λιποτάκτησε λόγω απλήρωτων μισθών. Δεν διευκρινίστηκαν λόγοι και συνθήκες σύλληψης.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Υβριδικός πόλεμος πίσω από τη βία, λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Κροζέτο συνδέει τα πρόσφατα επεισόδια σε Μιλάνο, Τορίνο και Μπολόνια με τον «υβριδικό πόλεμο» μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που όπως λέει επηρεάζει τις αξίες και τη συμπεριφορά των νέων σε αντίθεση με τη δημοκρατία.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Πάνω από 250.000 εκτοπισμένοι μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων

Πάνω από 250.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν εσωτερικά στην Υεμένη από τον Αύγουστο λόγω της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Χούθι, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.