ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Στρατιωτικό drone εδάφους
Στρατιωτικό drone σε αποστολή με παρουσία στρατιώτη στο έδαφος.

Γερμανός υποστράτηγος: Πάνω από 12 ρωσικά σκάφη έπληξαν οι Ουκρανοί

«Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, περισσότερα από δώδεκα αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές – στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-22, καθώς και αεροσκάφη επιτήρησης A-50», δήλωσε ο Γερμανός υποστράτηγος Κρίστιαν Φρόιντινγκ.

Η ουκρανική επίθεση με drones το περασμένο Σαββατοκύριακο πιθανότατα κατέστρεψε περίπου το 10% των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών και έπληξε μερικά από τα αεροπλάνα καθώς προετοιμάζονταν για επιθέσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ανώτερος Γερμανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, περισσότερα από δώδεκα αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές – στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-22, καθώς και αεροσκάφη επιτήρησης A-50», δήλωσε ο Γερμανός υποστράτηγος Κρίστιαν Φρόιντινγκ σε podcast.

Ο Φρόιντινγκ συντονίζει τη στρατιωτική βοήθεια του Βερολίνου προς το Κίεβο και βρίσκεται σε στενή επαφή με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σημειώνει το πρακτορείο.

«Πιστεύουμε ότι το αεροσκάφος επιτήρησης A-50 δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως ανταλλακτικά. Αυτή είναι μια απώλεια, καθώς υπάρχουν μόνο λίγα τέτοια αεροσκάφη. Όσον αφορά τον στόλο των βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς, εκτιμούμε ότι το 10% αυτού του στόλου υπέστη ζημιές στην επίθεση», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι η τολμηρή επίθεση της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξε έως και 20 ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, καταστρέφοντας περίπου 10 από αυτά, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστούν χρόνια για τη Μόσχα να αντικαταστήσει τα επηρεαζόμενα αεροσκάφη.

Παρά τις απώλειες, ο Φρόιντινγκ δεν πιστεύει ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας θα μειωθούν αμέσως. Σημειώνει ότι η Μόσχα εξακολουθεί να έχει το 90% των στρατηγικών βομβαρδιστικών της που μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

«Φυσικά, υπάρχει μια έμμεση επίδραση, καθώς τα υπόλοιπα αεροπλάνα θα πρέπει να κάνουν περισσότερες πτήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα υποτιμηθούν γρηγορότερα και, το πιο σημαντικό, υπάρχει τεράστιος ψυχολογικός αντίκτυπος», είπε.

Ο Φρόιντινγκ είπε ότι η Ρωσία αισθάνεται ασφαλής στην τεράστια επικράτειά της, γεγονός που εξηγεί γιατί υπήρχε αδύναμη προστασία του αεροσκάφους. «Μετά από αυτή την επιτυχημένη επιχείρηση, αυτό δεν ισχύει πλέον. Η Ρωσία θα πρέπει να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε ο Γερμανός στρατηγός.

Σύμφωνα με τον Φρόιντινγκ, η Ουκρανία επιτέθηκε σε δύο αεροδρόμια περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, καθώς και σε δύο αεροδρόμια στην περιοχή του Μουρμάνσκ με drones εκπαιδευμένα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Η πέμπτη επίθεση - κοντά στα κινεζικά σύνορα - απέτυχε, είπε, προσθέτοντας ότι τα βομβαρδιστικά που χτυπήθηκαν ήταν μέρος της λεγόμενης «Μάχης των Αρδεννών». πυρηνική τριάδα της Ρωσίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι στο Όσλο για συναντήσεις με ηγέτες Φινλανδίας και Νορβηγίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται σήμερα τη Νορβηγία για συνομιλίες σχετικά με την Ουκρανία, συναντώντας τον Νορβηγό πρωθυπουργό, τον Φινλανδό πρόεδρο και τον απεσταλμένο του Λευκού Οίκου, Στιβ Γουίτκοφ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα σε Κίεβο και Ζαπορίζια: Τέσσερις νεκροί, επιθέσεις σε πλοία

Τέσσερις νεκροί, τρεις εκ των οποίων στην περιφέρεια Κιέβου, από ρωσικά πλήγματα τη νύχτα στην Ουκρανία. Τρεις σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση σε εγκαταστάσεις και αποθήκη που πήρε φωτιά στον Όμπουχιβ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί σε ρωσική αεροπορική επίθεση κοντά στο Κίεβο

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες έπειτα από ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Κιέβου. Σύμφωνα με τις αρχές, χτυπήθηκαν μια μονάδα παραγωγής και μια αποθήκη, όπου εκδηλώθηκε και σβήστηκε πυρκαγιά.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις Patriot από ΗΠΑ προς Ουκρανία

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει εγκρίνει ακόμη την αποστολή πυραύλων Patriot στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Washington Post. Η έγκριση του Πενταγώνου είναι απαραίτητη, παρότι κάποια συστήματα προέρχονται από συμμάχους.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δύσκολες στην εξήγηση οι αποφάσεις ΗΠΑ για τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι αμερικανικές αποφάσεις για καθυστερήσεις στον οπλισμό και σε πληροφορίες είναι «δύσκολο να εξηγηθούν». Εξέφρασε ελπίδα για συνάντηση της ουκρανικής αποστολής με Αμερικανούς απεσταλμένους στη Νορβηγία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό: Ο Πάπας καλεί τον Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρωσία για βοήθεια

Ο πάπας Λέων ΙΔ' συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και κάλεσε Ουκρανία και Ρωσία να συνεργαστούν για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφίμων στην πόλη Ολέσκι, που ελέγχεται από τη Ρωσία.