ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
μαχητικό Sukhoi Su-30
Το ρωσικό μαχητικό Sukhoi Su-30 εκτελεί ελιγμό σε καθαρό ουρανό.

Η Ουκρανία λέει ότι κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35

«Σήμερα το πρωί, στις 7 Ιουνίου 2025, ως αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατεύθυνση Κουρσκ, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 καταρρίφθηκε», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 σήμερα το πρωί, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός, ανέφερε το Reuters.

«Σήμερα το πρωί, στις 7 Ιουνίου 2025, ως αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατεύθυνση Κουρσκ, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 καταρρίφθηκε», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στην εφαρμογή Telegram.

Το Κίεβο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το θέμα και το Reuters έκανε την επιφύλαξη ότι δεν μπορούσε να επαληθεύσει τις πληροφορίες μέσω ανεξάρτητης πηγής.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) πραγματοποίησε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον περισσότερων από 40 ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καταστρέφοντας ή καταστρέφοντας δεκάδες στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-22, τα οποία χρησιμοποιεί η Ρωσία για να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σύμμαχοι προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια $1 δισ. στην Ουκρανία

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της ομάδας Ραμστάιν, ανακοίνωσαν συνεισφορές 1 δισ. δολαρίων στο πρόγραμμα PURL του ΝΑΤΟ, με τον Υπ. Άμυνας Φιόντοροφ να δηλώνει ότι η συνολική στήριξη μπορεί να ξεπεράσει τα 4 δισ. δολάρια.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Αυξήστε τις αγορές όπλων για Ουκρανία, καλεί Αμερικανός αξιωματούχος

Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας καλεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τη στήριξη στην Ουκρανία, αυξάνοντας τις αγορές αμερικανικών όπλων, ώστε να διατηρηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός στο ουκρανικό μέτωπο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο επίκεντρο οι αντιαεροπορικές άμυνες Ουκρανίας στη συνάντηση Ράμσταϊν

Στη συνάντηση στο Ράμσταϊν θα συζητηθεί η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο Ζελένσκι, ενώ τόνισε ότι τα ουκρανικά πλήγματα σε Μόσχα είναι απάντηση σε επίθεση που έπληξε εκκλησίες στο Κίεβο.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη ένταξης Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ από Σκανδιναβία και Βαλτικές χώρες

Οι ηγέτες οκτώ σκανδιναβικών και βαλτικών χωρών, σε σύνοδο στο Ταλίν με τον Ζελένσκι, υποστήριξαν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, τονίζοντας τον ρόλο της χώρας στην ευρωατλαντική ασφάλεια.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Προειδοποίηση σε Ρώσους νεαρούς για κίνδυνο θανάτου αν καταταγούν

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε προειδοποίησε νέους Ρώσους ότι εάν πολεμήσουν στην Ουκρανία, κινδυνεύουν να πεθάνουν ή να τραυματιστούν σοβαρά, καθώς δεν θα λάβουν επαρκή εκπαίδευση ή εξοπλισμό και ενδέχεται να εγκαταλειφθούν ύστερα σε άσχημες συνθήκες.