ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
μαχητικό Sukhoi Su-30
Το ρωσικό μαχητικό Sukhoi Su-30 εκτελεί ελιγμό σε καθαρό ουρανό.

Η Ουκρανία λέει ότι κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35

«Σήμερα το πρωί, στις 7 Ιουνίου 2025, ως αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατεύθυνση Κουρσκ, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 καταρρίφθηκε», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 σήμερα το πρωί, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός, ανέφερε το Reuters.

«Σήμερα το πρωί, στις 7 Ιουνίου 2025, ως αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατεύθυνση Κουρσκ, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 καταρρίφθηκε», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στην εφαρμογή Telegram.

Το Κίεβο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το θέμα και το Reuters έκανε την επιφύλαξη ότι δεν μπορούσε να επαληθεύσει τις πληροφορίες μέσω ανεξάρτητης πηγής.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) πραγματοποίησε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον περισσότερων από 40 ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καταστρέφοντας ή καταστρέφοντας δεκάδες στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-22, τα οποία χρησιμοποιεί η Ρωσία για να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση 37 κρατών στο Παρίσι για στρατηγική αφύπνιση Ευρώπης και Ουκρανία

Συνάντηση 37 κρατών πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με στόχο την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και στήριξη της Ουκρανίας. Παρόντες είναι ο Ζελένσκι, ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για στήριξη της Ουκρανίας

Η Μόσχα καταδίκασε τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ υπέρ της Ουκρανίας στη σύνοδο της Άγκυρας ως «ανεύθυνες», κατηγορώντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για προετοιμασία ένοπλης σύγκρουσης και ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης στην Ευρώπη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία επιδιώκει νέες αμυντικές συμφωνίες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε νέες συμφωνίες για drones και συνεργασίες με συμμάχους στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, ενώ θα έχει 20 διμερείς συναντήσεις. Προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

22 νεκροί και πολλοί τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Τουλάχιστον 22 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο Κίεβο και τα περίχωρά του από ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ επίκειται σύνοδος ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ για νέες ειρηνευτικές προσπάθειες.