ΓΔ: 2200.69 -0.11% Τζίρος: 172.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πάπας Λέων ΙΔ'
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' συνοδευόμενος από καθολικούς ιερείς σε ακρόαση στο Βατικανό.

Ο Πάπας Λέων ΙΔ κάλεσε τον Πούτιν να συμβάλει στην ειρήνευση στην Ουκρανία

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κάνει βήμα ειρήνης στην Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου στην πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ κάλεσε σήμερα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προβεί σε μια κίνηση που θα ευνοούσε την ειρήνευση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Ο πάπας απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία να προβεί σε μια κίνηση που θα ευνοούσε την ειρήνευση, υπογραμμίζοντας τη σημασία του διαλόγου για τη δημιουργία θετικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών και την αναζήτηση λύσεων στη σύγκρουση», αναφέρει η ανακοίνωση του Βατικανού για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν ο Λέων ΙΔ΄ μετά την ανάρρησή του στον παπικό θρόνο.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανέφερε πως ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σχετικά με την επιθυμία του για ειρήνευση μέσω της διπλωματικής οδού, κατηγορώντας παράλληλα την Ουκρανία ότι επιδιώκει «κλιμάκωση» των εχθροπραξιών.

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου ανέφερε επίσης πως ο Πούτιν επεσήμανε στον ποντίφικα ότι «για μια οριστική, δίκαιη και συνολική διευθέτηση της κρίσης (στην Ουκρανία) απαιτείται η εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ για Ιράν και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Πούτιν και Τραμπ, συζητώντας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους τρόπους επίλυσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ουκρανικό χτύπημα σε λεωφορείο στο Μπέλγκοροντ

Τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός ουκρανικού πλήγματος σε μίνι λεωφορείο στο χωριό Βοζνεσένοφκα, στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
ουκρανική σημαία σε σιτάρι
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο ζητά από το Ισραήλ να κατασχέσει πλοίο με ουκρανικά σιτηρά

Η Ουκρανία ζήτησε από το Ισραήλ να κατασχέσει το πλοίο Panormitis, το οποίο φέρεται να μεταφέρει σιτηρά που εξήχθησαν παράνομα από κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη προς τη Χάιφα, εντείνοντας τις διπλωματικές εντάσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κατέλαβε δύο ουκρανικά χωριά, πλήγμα της Ουκρανίας σε δεξαμενόπλοιο

Ρωσικά στρατεύματα φέρονται να κατέλαβαν δύο χωριά με το όνομα Νοβοντμίτριβκα στις περιφέρειες Σούμι και Ντονέτσκ, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την πληροφορία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα διευρύνει τα πλήγματα κατά της Ρωσίας

Ο Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία διευρύνει τις επιθέσεις της εντός Ρωσίας, με χτύπημα σε στόχο πάνω από 1.500 χλμ. μακριά, στοχεύοντας διυλιστήρια και αποθήκες, με στόχο να περιορίσει τη ρωσική πολεμική δυνατότητα.