ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικά άρματα μάχης
Ουκρανικά άρματα με σημαίες κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Ουκρανία: Δύο νεκροί και σχεδόν 20 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Σούμι

Πέντε ρωσικές ρουκέτες έπληξαν το Σούμι στην Ουκρανία, προκαλώντας δύο θανάτους, σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές σε σπίτια, οχήματα και υποδομές.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 20 άλλοι τραυματίστηκαν σε ρωσικό πλήγμα στο Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπου το Κίεβο φοβάται νέα μεγάλη επίθεση από τα στρατεύματα της Μόσχας.

«Δυστυχώς, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους» και «σχεδόν 20 άλλοι τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση του εχθρού στο Σούμι», δήλωσε ο Όλεγκ Γκριγκόροφ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην περιφέρεια του Σούμι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σούμι αποτέλεσε στόχο «γύρω στις 9 το πρωί» πέντε ρωσικών ρουκετών, που προκάλεσαν ζημιές «σε μια υγειονομική μονάδα, σε αυτοκίνητα και σπίτια».

Μεταξύ των τραυματιών, κάποιοι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, περιλαμβάνεται ένα 17χρονος έφηβος, δήλωσε ο Γκριγκόροφ μέσω Facebook.

Η τοπική εισαγγελία ανήρτησε στο Telegram φωτογραφίες με απανθρακωμένα αυτοκίνητα σε μια μεγάλη λεωφόρο.

Ο ρωσικός στρατός έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες την πίεση στην ουκρανική περιφέρεια του Σούμι, που είναι στα σύνορα της Ρωσίας, μπροστά σε έναν ουκρανικό στρατό που βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση κατά μήκος του μετώπου.

Το Κίεβο φοβάται εκεί μια μεγάλη επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις, που ανακοίνωσαν το Σάββατο την κατάληψη ενός ακόμα χωριού στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου, Χάρι
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία και Πολωνία σε κοινό μέτωπο κατά Ρωσίας, επίσκεψη Χάρι στο Κίεβο

Ουκρανία και Πολωνία χαράσσουν κοινή στρατηγική ασφάλειας ενόψει ρωσικής πίεσης, ο Ορμπάν εκφράζει στήριξη στην Πολωνία, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι επισκέπτεται το Κίεβο για δράσεις υπέρ τραυματιών.