ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Φώτο: Shutterstock

Πολωνία–Ιταλία: Η Μελόνι χαιρετίζει τη νίκη Ναβρότσκι με μήνυμα συνεργασίας

Η Τζόρτζια Μελόνι συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της Πολωνίας Κάρολ Ναβρότσκι, υπογραμμίζοντας τις κοινές αξίες, την ιστορική φιλία και τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον Κάρολ Ναβρότσκι για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Πολωνίας, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς και τις κοινές αξίες που ενώνουν τις δύο χώρες.

Μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μελόνι ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο της Πολωνίας, σημειώνοντας: «Θερμές ευχές για τη νέα του θητεία ως επικεφαλής ενός έθνους με το οποίο η Ιταλία διατηρεί ιστορικούς δεσμούς φιλίας, ισχυρή συνεργασία και κοινές αρχές».

Η στήριξη της Μελόνι προς τον εθνικιστή υποψήφιο αντικατοπτρίζει την πολιτική συγγένεια ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, καθώς Ρώμη και Βαρσοβία έχουν ενισχύσει τη συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο πλαίσιο της ΕΕ και θεμάτων μετανάστευσης και άμυνας.

Ο Κάρολ Ναβρότσκι, ιστορικός και νυν επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας, εξελέγη στην προεδρία με τη στήριξη συντηρητικών και εθνικιστικών δυνάμεων, σε μια αναμέτρηση που επιβεβαίωσε τη στροφή της Πολωνίας προς παραδοσιακές και πατριωτικές πολιτικές γραμμές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαβάκης: Το ολλανδικό πλοίο δεν ήταν κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, διευκρίνισε στη Βουλή ότι το περιστατικό με το ολλανδικό πλοίο δεν σημειώθηκε κοντά στην Κάσο, αλλά πολύ νοτιότερα, σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου.
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Έλλειψη σχεδίου και διαφάνειας στην άμυνα από την κυβέρνηση

Ο Μιχάλης Κατρίνης, τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση στη Βουλή για έλλειψη σχεδίου και διαφάνειας στην Άμυνα και τόνισε τη σημασία των πραγματικών δυνατοτήτων πέρα από τις αγορές οπλικών συστημάτων.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Θετική ψήφος σε συμφωνίες αμυντικής πληροφόρησης με Ιταλία-Πολωνία

Υπέρ της κύρωσης συμφωνιών Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών τάχθηκε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η αξία τους χαρακτηρίζεται υψηλή και το κόστος χαμηλό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Δαβάκη.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Θα εξεταστούν στις 21/4 από επιτροπή και στις 22/4 θα συζητηθούν και ψηφιστούν στην Ολομέλεια.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας μόνο με ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπογραμμίζουν πως κάθε ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας πρέπει να περιλαμβάνει ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο και ενισχυμένες ουκρανικές δυνάμεις.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε ευρωπαϊκές χώρες ζητούν πιο «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ», λένε οι ΥΠΑΜ

Οι υπουργοί Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Βρετανίας δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλεια της Ευρώπης, ενισχύοντας το ΝΑΤΟ και αποτρέποντας απειλές, ιδιαίτερα από τη Ρωσία.