ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύριοι στρατιώτες όχημα
Φώτο: Shutterstock

Συρία: Προειδοποίηση Ρούμπιο για κίνδυνο εμφυλίου πολέμου ευρείας κλίμακας

Ο Μάρκο Ρούμπιο προειδοποίησε ότι η Συρία μπορεί να βρεθεί σε ευρείας κλίμακας εμφύλιο πόλεμο εντός εβδομάδων, μετά από επαφές της Ουάσινγκτον με την χώρα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, προειδοποίησε σήμερα ότι η Συρία ενδέχεται να απέχει εβδομάδες από έναν «εμφύλιο πόλεμο ευρείας κλίμακας», λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση της ηγεσίας της αμερικανικής κυβέρνησης με τις μεταβατικές αρχές της Συρίας.

«Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι, ειλικρινά, η μεταβατική αρχή, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, απέχει λίγες εβδομάδες, αν όχι μήνες, από μια πιθανή κατάρρευση και έναν εμφύλιο πόλεμο ευρείας κλίμακας, κάτι που σημαίνει διάλυση της χώρας», δήλωσε ο Ρούμπιο στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οικονομικοί δεσμοί Μπάρακ με εταιρεία σε σχέδιο παράκαμψης του Ορμούζ

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τομ Μπάρακ φέρεται να έχει οικονομικούς δεσμούς με εταιρεία που συμμετέχει σε έργο πετρελαιαγωγού Ιράκ-Συρίας, παρακάμπτοντας τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, προκαλώντας ερωτήματα δεοντολογίας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δίκη Αμερικανίδας για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη η δίκη 27χρονης Αμερικανίδας που κατηγορείται για εκπαίδευση και συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, πρώτη φορά που εκδικάζεται τέτοια υπόθεση στις ΗΠΑ. Προηγούμενη αντίστοιχη καταδίκη είχε γίνει το 2022.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ έβγαλαν τη Συρία από τη λίστα κρατών που υποστηρίζουν τρομοκρατία

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τη Συρία από τη λίστα κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια, ανοίγοντας τον δρόμο σε επενδύσεις και την ένταξη της χώρας στην παγκόσμια οικονομία.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: «Ανακριβείς» οι επικρίσεις των ΗΠΑ για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραελ Κατς επέκρινε τον Αμερικανό διπλωμάτη Τομ Μπάρακ για τη στάση του απέναντι σε ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.
Βομβαρδισμός στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Πρώην αραβοκουρδική σύμμαχος ΗΠΑ

Η διάλυση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που αποτελούσαν τον στρατό της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης και είχαν αμερικανική στήριξη, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τους Κούρδους στη Συρία, σύμφωνα με ειδικούς.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Αναφορές στα εμπλεκόμενα μέρη Κύπρου όταν διευκολύνει τη διαδικασία

Ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, παρέπεμψε στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ του 1970, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές στις δηλώσεις Γκουτέρες σχετικά με τη Συρία και την Κύπρο που επισήμανε Ισραηλινός δημοσιογράφος.