ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για τον κοροναϊό

Η έκτακτη συνεδρίαση των 27 χωρών θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 4 Μαρτίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κοροναϊού.

Στην απόφαση να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με τη διευρυμένη σύνθεση των «27» (δηλαδή και των χωρών που δεν έχουν ευρώ) μέσω τηλεδιάσκεψης στις 4 Μαρτίου προχώρησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Μάριο Σεντένο.

Το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η προσπάθεια συντονισμού των εθνικών προσπαθειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, o κ. Σεντένο είχε στείλει σαφές μήνυμα ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν να ενεργήσουν με συντονισμένο τρόπο, παρά το γεγονός πως, όπως δήλωσε, για την ώρα φαίνεται ότι ο αντίκτυπος στις οικονομίες από την επιδημία θα είναι προσωρινός.

Τόνισε ακόμα ότι η ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ευρωζώνης αποδείχθηκε καλή τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, παρά τους κινδύνους που παρουσιάστηκαν, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστατευθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάκαμψη που ανέμεναν.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ξεπερασμένος ο κανόνας για το χρέος στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Σύμφωνα με τον υπ. Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Μ. Λεμέρ, ο κανόνας για το χρέος θα πρέπει να αλλάξει, σημειώνοντας ότι θα εξετασθούν αρκετές προτάσεις που υπάρχουν από τα κράτη - μέλη.
ΔΙΕΘΝΗ

Τζεντιλόνι: Iσχυρή οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, με θετικές προοπτικές

H ανάγκη για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στην πράσινη οικονομία και το επίπεδο του δημόσιου χρέους θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης στο Eurogroup.
eurogroup
ΔΙΕΘΝΗ

Συζήτηση για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων από το Eurogroup

Οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ, που καθιερώθηκαν το 1997 και έχουν αναθεωρηθεί τρεις φορές έκτοτε, προβλέπουν ότι το κρατικό έλλειμμα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ και το χρέος το 60% του ΑΕΠ.