ΓΔ: 2127.2 0.70% Τζίρος: 224.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Κρι Κρι

Η ΚΡΙ-ΚΡΙ εκδίδει ομολογιακό δάνειο 3,72 εκατ. για επενδύσεις

Η Βιομηχανία Γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ ανακοίνωσε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 3,72 εκατ. ευρώ, διάρκειας τριών ετών και χωρίς εξασφαλίσεις, με κάλυψη από την Alpha Bank

Η Βιομηχανία Γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ ανακοίνωσε την 29η Σεπτεμβρίου 2025 την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 3.722.054 ευρώ, βάσει απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας της 20ής Αυγούστου 2025.

Το δάνειο έχει διάρκεια τριών ετών, είναι άνευ εξασφαλίσεων και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την Alpha Bank Α.Ε.. Στόχος της χρηματοδότησης είναι η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος που αφορά την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στις γραμμές παραγωγής γιαουρτιού και παγωτού, ενισχύοντας την ικανότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, γεγονός που επιβεβαιώνει τη στρατηγική της ΚΡΙ-ΚΡΙ να αξιοποιεί διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη της ανάπτυξής της.

Με τη νέα αυτή επένδυση, η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της τόσο στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών και παγωτού, όσο και στη διεθνή αγορά, στην οποία έχει καταφέρει να διευρύνει σημαντικά την παρουσία της τα τελευταία χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

public
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η Δικαιοσύνη - Tik Tok, τα διαδοχικά λουκέτα στα Public και το πράσινο ομόλογο

Πώς η εγκληματικότητα περνά μπροστά από τη Δικαιοσύνη σαν τα μικρά βίντεο του Tik Tok, τι κρύβει η επιδημία λουκέτων στα καταστήματα Public, το ομολογιακό της ΚΡΙ ΚΡΙ, γιατί μπαίνει στο συρτάρι το σχέδιο για πράσινο ομόλογο και το πρόβλημα των ΜμΕ.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σε πρωτοφανή απογοήτευση οι επιχειρηματίες, λέει η BDI

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες εμφανίζονται πιο απογοητευμένοι από ποτέ, με τον επικεφαλής της BDI να κάνει λόγο για τη χειρότερη κρίση από την ίδρυση της χώρας. Προβληματίζουν η αργή γραφειοκρατία και ο ανταγωνισμός της Κίνας.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά στον μεγαλύτερο τερματικό φυτικών ελαίων Οδησσού από ρωσικά πλήγματα

Η Ρωσία συνεχίζει τα πλήγματα στην Οδησσό, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε υποδομές και πυρκαγιά στον μεγαλύτερο τερματικό φυτικού λαδιού. Ο απολογισμός των επιθέσεων φτάνει τους οκτώ νεκρούς, ενώ οι επιθέσεις εντείνονται τις τελευταίες εβδομάδες.
Μεταλλική κατεργασία εργαλείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 0,3% στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Οκτώβριο

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με άνοδο στην εξωτερική αγορά και μείωση της εγχώριας ζήτησης, ενώ καταγράφηκε πτώση σε μηνιαία βάση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΘΕΒ: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για διάλογο κυβέρνησης και αγροτών

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ζητώντας διάλογο με τους αγρότες λόγω των επιπτώσεων στην οικονομία και την εφοδιαστική αλυσίδα.
Aktor-Κουδούνι στο ΧΑ
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική πορεία καταγράφει το ομόλογο της Aktor στην πρεμιέρα του στο Χ.Α.

Με βάση το πενταετές (2025-2030) επιχειρηματικό σχέδιο του Ομίλου, στόχος είναι το 2030 οι πωλήσεις να ξεπεράσουν τα €3 δισ. με προβλεπόμενο EBITDA άνω των €400 εκατ. και εκτιμώμενα καθαρά κέρδη ύψους €119 εκατ.