ΓΔ: 2025.46 1.13% Τζίρος: 297.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Πιερρακάκης: Προεδρεύει στο Eurogroup με αιχμή την καινοτομία

Από την Κοπεγχάγη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε την ανάγκη στρατηγικής συνεργασίας στην ΕΕ σε τομείς όπως AI, κυβερνοασφάλεια και πράσινη μετάβαση, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα αναλάβει αύριο τον ρόλο του προεδρεύοντος στη συνάντηση των Ευρωπαίων ομολόγων του, με βασικό άξονα την καινοτομία και την ψηφιοποίηση. Η συνάντηση εντάσσεται στις άτυπες εργασίες των συμβουλίων Eurogroup και ECOFIN, που λαμβάνουν χώρα στην Κοπεγχάγη.

Κατά την άφιξή του στη δανέζικη πρωτεύουσα, ο κ. Πιερρακάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Συναντιόμαστε σήμερα εδώ, στην όμορφη πόλη της Κοπεγχάγης, για τις άτυπες συνόδους ECOFIN και Eurogroup, προκειμένου να συζητήσουμε ένα πλήρες φάσμα θεμάτων, από την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ έως τις οικονομικές επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Συναντιόμαστε επίσης ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση της έκθεσης Ντράγκι. Και αν υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να αντλήσουμε από αυτήν, είναι ότι πρέπει να αυξήσουμε το επίπεδο της φιλοδοξίας μας. Να προσπαθήσουμε να πετύχουμε περισσότερα από το να εξαλείψουμε απλώς τα εμπόδια που υπάρχουν μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οικονομιών μας.

Πρέπει επίσης να προσπαθήσουμε να ενώσουμε δυνάμεις σε στρατηγικούς τομείς, στις ψηφιακές υποδομές όπως οι τηλεπικοινωνίες, αλλά και να απλοποιήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις δημόσιες συμβάσεις σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η πράσινη μετάβαση.

Δεν πρέπει απλώς να προσπαθούμε να έχουμε μια οικονομία που διαχειρίζεται τους κινδύνους. Πρέπει να επιδιώκουμε μια οικονομία που ενθαρρύνει την καινοτομία και προωθεί την ανάπτυξη με όρους του 21ου αιώνα. Και αυτό είναι απολύτως εφικτό. Σας ευχαριστώ».

Η τοποθέτηση του Υπουργού καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην ανάπτυξη μέσω της τεχνολογίας, της ψηφιακής καινοτομίας και της διευρυμένης ευρωπαϊκής συνεργασίας, ιδίως μετά τη σημαντική Έκθεση Ντράγκι που έχει θέσει νέα δεδομένα στους οικονομικούς στόχους της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστήμια και φορείς εντάσσουν έξι Δίκτυα στο ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα»

Έξι προτάσεις από πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 24,7 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», ενισχύοντας τα Δίκτυα Μεταφοράς Τεχνολογίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ελληνικές προτάσεις για αποταμιεύσεις, κρυπτονομίσματα, καπνικούς φόρους

Ο Υπουργός Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης παρενέβη στο Eurogroup και το ECOFIN στο Λουξεμβούργο, παρουσιάζοντας τις ελληνικές θέσεις για φορολογία στα καπνικά, Ένωση Αποταμιεύσεων & Επενδύσεων και σταθερά κρυπτονομίσματα.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στο Eurogroup και ECOFIN με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης συμμετέχει στο Eurogroup και το ECOFIN στο Λουξεμβούργο, με την ατζέντα να επικεντρώνεται στις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα και την Ενοποίηση Κεφαλαιαγορών.
Αναστάσιος Γαϊτάνης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαϊτάνης: Η έρευνα και η καινοτομία θεμέλιο ανάπτυξης και ασφάλειας της ΕΕ

Ο γγ Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης, στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, ανέδειξε τον ρόλο της έρευνας στην ανάπτυξη, την άμυνα και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.