ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Στατιστικά αγοράς μετοχών
Φωτο; Shutterstock

Ισχυρά κέρδη στο Χρηματιστήριο με νέο άλμα των τραπεζικών μετοχών

Με άνοδο +1,09% στις 2.056,38 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο στο +2,27%. Πειραιώς και Εθνική ξεχώρισαν, ενώ Cenergy και ΔΕΗ κατέγραψαν νέα άλματα.

Με ένα άλμα +2,27% του τραπεζικού κλάδου το Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε σε τροχιά ισχυρών κερδών με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το επίπεδο των 2.050 μονάδων κλείνοντας στις 2.056,38 μονάδες με κέρδη +1,09%. Ο τζίρος ανήλθε στα 221,65 εκατ. ευρώ, με συνολική διακίνηση 42.086.068 μετοχών.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη 1,17%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε μικρή άνοδο 0,22%.

Οι τράπεζες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για άλλη μια συνεδρίαση τόσο σε ότι αφορά τα κέρδη όσο και την συναλλακτική δραστηριότητα. Εθνική και Πειραιώς σημείωσαν άλμα με άνοδο άνω του +3%, η Eurobank βρέθηκε λίγο πιο πίσω στο +2,29% ενώ η Alpha Bank έκλεισε με άνοδο +1,47%. 

Στους πρωταγωνιστές της ημέρας η μετοχή της Cenergy που με +2,79% σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ενώ άλμα +2,71% σημείωσε και η μετοχή της ΔΕΗ

Ανοδική αντίδραση σημειώθηκε στον ΟΤΕ (+0,68%) η μετοχή του οποίου υποχωρούσε για 6 διαδοχικές συνεδριάσεις αλλά και Jumbo (+0,96%) η οποία επίσης είχε πιεστεί μετά τα κάπως αδύναμα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Πιέσεις δέχθηκαν Αεροδρόμιο (-1,45%), ΟΠΑΠ (-0,86%), Metlen (-0,75%), Coca Cola HBC (-0,75%), Τράπεζα Κύπρου (-0,74%), Titan (-0,72%) και Aegean (-0,45%).

Σημαντικό όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Intralot, με 9.085.528 και 9.074.550 μετοχές αντίστοιχα. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Πειραιώς (42,51 εκατ. ευρώ) και η Alpha Bank (33,07 εκατ. ευρώ).

Συνολικά, 54 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 50 υποχώρησαν και 16 παρέμειναν αμετάβλητες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Προοδευτικής (+14,44%) και της Εκτέρ (+11,24%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Δάϊος Πλαστικά (-7,89%) και της Μουζάκης (-6,72%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

O Απρίλης των τραπεζών, το ταμείο της Ελλάκτωρ και οι μετοχές που ανάσαναν

Ισχυρή η πορεία των τραπεζών τον Απρίλιο, με ενεργοβόρες και τουριστικές επιχειρήσεις να ανακουφίζονται από τις εξελίξεις, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται το μέρισμα της Ελλάκτωρ και τα αποτελέσματα της Εβροφάρμα.
ΑΓΟΡΕΣ

Το άνοιγμα του Ορμούζ έφερε ράλι στο Χρηματιστήριο, εβδομάδα ανόδου +3,75%

Το άνοιγμα των στενών του Ορμούζ για όσο θα διαρκεί η εκεχειρία και οι διπλωματικές προσπάθειες για λήξη του πολέμου οδήγησαν σε πτώση 10% των τιμών του πετρελαίου και ράλι στις τιμές των μετοχών.