ΓΔ: 2037.22 0.63% Τζίρος: 33.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:22:34
Φώτο: ΑΠΕ

Στους εννέα έφτασαν οι νεκροί στην Τουρκία από τον σεισμό 5,7 βαθμών

Ως απόρροια του πρόσφατου μεγάλου φονικού σεισμού των 6,8 ρίχτερ θεωρεί τον σημερινό σεισμό των 5.7 ρίχτερ στην Τουρκία ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράν.Από τον σεισμό τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι σε χωριά και πόλεις στις δύο χώρες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τρία από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ 37 Τούρκοι τραυματίστηκαν. 

Μεταξύ αυτών, εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Ευθ. Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Απόρροια του μεγάλου σεισμού του Ιανουαρίου ο σημερινός σεισμός στην Τουρκία

Ως απόρροια του πρόσφατου μεγάλου φονικού σεισμού των 6,8 ρίχτερ θεωρεί τον σημερινό σεισμό των 5.7 ρίχτερ στην Τουρκία ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Το ρήγμα του μεγάλου σεισμού του Ιανουαρίου κινήθηκε τελικά ανατολικά και βόρεια και όχι δυτικά όπως φοβόμασταν τόνισε ο κ. Λέκκας.

Όπως εξήγησε, η περιοχή που έγινε ο σημερινός σεισμός κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και το Αζερμπαιτζάν είναι μια περιοχή πολύ υποβαθμισμένη με κακά κτήρια και γι' αυτό είχαμε σοβαρές συνέπειες.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε επίσης ότι η εκτίμηση των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη παραμένει πάντα σε ισχύ και όσο ο σεισμός αυτός αργεί να εκδηλωθεί τόσο αυξάνονται οι φόβοι για το μέγεθος του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκρέμ Ιμάμογλου στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο ο Ιμάμογλου: Κατηγορείται για 142 αδικήματα στην Τουρκία

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου διώκεται για 142 αδικήματα, κυρίως απάτη και ξέπλυμα, με ποινή που μπορεί να φτάσει τα 2.340 έτη, σύμφωνα με κατηγορητήριο της εισαγγελίας που ξεπερνά τις 3.700 σελίδες.
Μεταγωγικό αεροσκάφος C-130
ΔΙΕΘΝΗ

Συνετρίβη τουρκικό στρατιωτικό C-130 στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν–Γεωργίας

Στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Τουρκίας συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν–Γεωργίας, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Είχε απογειωθεί από το Αζερμπαϊτζάν με προορισμό την Τουρκία.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ζητούν 2.000 χρόνια κάθειρξη για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης άνω των 2.000 ετών βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορούμενος μαζί με 401 άτομα για διαφθορά, την οποία ο ίδιος και το κόμμα του αρνούνται κατηγορηματικά.
ΓΓιιάάννννηηςς  ΠΠλλαακκιιωωττάάκκηηςς  οομμιιλλίίαα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Δεν μπορεί η Τουρκία να μετέχει στην ευρωπαϊκή αμυντική δομή

Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ότι χώρες που απειλούν κράτη-μέλη, όπως η Τουρκία, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα SAFE και στην ευρωπαϊκή αμυντική αρχιτεκτονική.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Προσωρινή κράτηση 6 διαιτητών, έρευνα για 1.024 παίκτες

Σε προσωρινή κράτηση έξι Τούρκοι διαιτητές και ο πρόεδρος της Εϊγιουπσπόρ για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού, ενώ πάνω από 1.000 ποδοσφαιριστές ερευνώνται – 11 διαιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.