ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Σχεδόν 700 συλλήψεις οπαδών του Γκιουλέν στην Τουρκία

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι αρχές αναζητούν 695 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί, αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τουλάχιστον 159 συνελήφθησαν το πρωί.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος σχεδόν 700 προσώπων ως ύποπτων για σχέσεις με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι εξύφανε μια απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι ερευνητές αναζητούν 695 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί, αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τουλάχιστον 159 εξ αυτών συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

Αυτά τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο πολλών ερευνών σε όλη την Τουρκία.

Στην Άγκυρα, η εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη 467 προσώπων ως ύποπτων ότι οργάνωσαν απάτες στη διάρκεια διαγωνισμού της αστυνομίας το 2009 για να ευνοήσουν την ανάδειξη συμπαθούντων του Γκιουλέν σε θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με το Ανατολή.

Οι τελευταίες επιχειρήσεις φανερώνουν μια κλιμάκωση των αστυνομικών επιχειρήσεων σε βάρος των οπαδών του Γκιουλέν. Όλα τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν σήμερα τα εντάλματα σύλληψης θεωρούνται ύποπτα ότι είναι οπαδοί του κινήματος του εν λόγω ιεροκήρυκα, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Εγκατεστημένος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ εδώ και περίπου 20 χρόνια, ο Γκιουλέν αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο επίκεντρο Ζελένσκι-Ερντογάν η ασφάλεια και τα ενεργειακά έργα

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι με τον Ερντογάν συμφώνησαν σε νέα βήματα συνεργασίας για την ασφάλεια, με ομάδες εργασίας να οριστικοποιούν λεπτομέρειες, δίνοντας έμφαση σε τεχνογνωσία και κοινά έργα υποδομής φυσικού αερίου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα συνεχίζει συνομιλίες για εκτόνωση της κρίσης με το Ιράν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Τουρκία διατηρεί επαφές για αποκλιμάκωση του πολέμου και δεν εγκρίνει ούτε τις επιθέσεις κατά του Ιράν, ούτε τα αντίποινα του Ιράν σε χώρες της περιοχής.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών Επανάστασης σε κέντρο Oracle στο Ντουμπάι

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν ευθύνη για κυβερνοεπίθεση σε κέντρο δεδομένων της Oracle στο Ντουμπάι, ενώ ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν επίθεση και σε εγκαταστάσεις της Amazon στο Μπαχρέιν, μέσα σε αυξανόμενες εντάσεις στη Μ. Ανατολή.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σελέκ: Καταγγελία για «παρωδία» μετά την έβδομη αναβολή της δίκης στην Τουρκία

Για έβδομη φορά αναβλήθηκε η δίκη της γαλλοτουρκάλας κοινωνιολόγου Πινάρ Σελέκ στην Τουρκία, η οποία κατήγγειλε «παρωδία δικαιοσύνης». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου μετά από σύντομη συνεδρίαση.