ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο και μετοχές
Πηγή: Shutterstock

Πάλι σε πτωτική τροχιά η Wall, εν αναμονή της έκθεσης για την απασχόληση

Πτώση μικρότερη του 1% για τους τρεις βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, μετά τη σημαντική χθεσινή άνοδο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή έκθεση που εκτιμάται ότι θα δείξει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 163.000.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου την Παρασκευή. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 105 μονάδες ή 0,3%, ενώ ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,7% και ο NASDAQ Composite σημείωνε πτώση 0,9%.

Οι βασικοί δείκτες στη Wall Street σημείωσαν ισχυρά κέρδη την Τετάρτη, αφού τα απογοητευτικά στοιχεία για μισθοδοσίες των ιδιωτικών υπαλλήλων είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς αναφοράς να υποχωρεί από τα υψηλά επίπεδα που είχαν σημειωθεί για τελευταία φορά το 2007.

Ο Dow των 30 μετοχών σημείωσε άνοδο 0,4%, σπάζοντας ένα τριήμερο σερί απωλειών, ο ευρείας βάσης S&P αναρριχήθηκε κατά 0,8%, ενώ ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,4%.

Οι επενδυτές έλαβαν στοιχεία για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που υποβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 207.000, χαμηλότερα από τις αναμενόμενες 210.000 και υψηλότερα από τις 204.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Η ανακοίνωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως προπομπός της ευρέως αναμενόμενης μηνιαίας επίσημης έκθεσης για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής, η οποία αναμένεται να δείξει ότι η οικονομία πρόσθεσε 163.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σηματοδότησε ότι θα μπορούσε να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια φέτος και προέβλεψε μόνο δύο μειώσεις το επόμενο έτος, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν θα μειώσει τα επιτόκια τόσο γρήγορα το επόμενο έτος όσο ανέμεναν οι επενδυτές από τα μέσα του καλοκαιριού.

Τα κέρδη της Constellation Brands ξεπέρασαν τις προσδοκίες και προσέφερε πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024. Ο γίγαντας συσκευασμένων τροφίμων ConAgra Foods επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024. 

Η Clorox βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού η εταιρεία παραγωγής προϊόντων καθαρισμού δήλωσε ότι αναμένει να παρουσιάσει ζημίες πρώτου τριμήνου. Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 9,2%.

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού η United Auto Workers και η Ford φέρεται να μείωσαν τις διαφορές τους σχετικά με τις αυξήσεις των μισθών μετά από μια νέα προσφορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η απεργία του συνδικάτου εισέρχεται στην 21η ημέρα της. Οι μετοχές της Ford υποχώρησαν κατά 1,3%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς υπάρχει ανησυχία για τις αβέβαιες προοπτικές της ζήτησης μετά τη σημαντική αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης. Το πετρέλαιο διαμορφώθηκε χαμηλότερα από 5 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, η μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και υψηλή μεταβλητότητα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου, αλλά και με έντονη αβεβαιότητα λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν, κινούνται οι αγορές. Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και οι αποφάσεις για το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο πόλης νύχτα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε κλίμα αισιοδοξίας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Οι αγορές ανακάμπτουν μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος της σύγκρουσης με το Ιράν που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα σε Ευρώπη, Ασία και Wall Street. Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
ΑΓΟΡΕΣ

Τρομάζει τις αγορές ο γρίφος της διάρκειας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και νέες απώλειες στις διεθνείς αγορές. Τρομάζει το κόστος του πολέμου. Ο γρίφος της διάρκειας των συγκρούσεων και οι επιπτώσεις σε ενέργεια - εμπόριο.
Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια στην αντίδραση εν μέσω αβεβαιότητας

Οι αγορές κινούνται σε εύθραυστη ισορροπία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, με άνοδο σε futures ΗΠΑ-Ευρώπης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητεί συνέχεια στην ανοδική αντίδραση.
Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα υπό τον φόβο των εξελίξεων στη Μ. Ανατολή

Η ένταση στη Μ. Ανατολή και η άνοδος του πετρελαίου εντείνουν την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τι περιμένουν οι επενδυτές και το κλίμα μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.