ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χρηματιστήριο και μετοχές
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποιητικές τάσεις στο ΧΑ με χαμηλή αξία συναλλαγών

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της Μυτιληναίος, της Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:30, διαμορφώνεται στις 1.322,85 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,13%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.327,87 μονάδες (+0,51%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 49,32 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,70%. Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,67%), της Μυτιληναίος (+1,13%), της Πειραιώς (+1,07%), της Alpha Bank (+0,94%) και της Eurobank (0,80%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-1,09%), της Τέρνα Ενεργειακή (-0,96%) και των ΕΛΠΕ (-0,89%). Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,32%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,83%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου (-1,03%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,54%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς με 3.115.525 και 2.366.863 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 8,07 εκατ. ευρώ και η Jumbo με 6,69 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 57 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία (π) +29,81% και Δομική Κρήτης +10,00%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Logismos -5,08% και Βογιατζόγλου Systems -5,07%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πίνακας χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ, «βουτιά» σχεδόν 4% στις τράπεζες

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω πτωτικού κλίματος και των ευρωαγορών, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων και οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πτωτικά η αγορά με τις τράπεζες στο επίκεντρο των πιέσεων

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της ανόδου του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων.
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο ΧΑ με πιέσεις στις τράπεζες – Αρνητικό και στις ευρωαγορές το κλίμα

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,50%. Πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πετρελαίου και ομολόγων.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αρνητικό έδαφος οι αγορές, ανοδικά το πετρέλαιο

Αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές με το πετρέλαιο να ενισχύεται και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ το ΧΑ προέρχεται από ισχυρή άνοδο 1,75%.