ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Υποκύπτει στις πιέσεις το Χρηματιστήριο, απώλειες και στις τράπεζες

Βρίσκει «πάτημα» ο ΓΔ με απώλειες. Πτώση και για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Εθνικής να «κρατά» οριακά κέρδη. Υπεραποδίδουν οι μετοχές ΟΤΕ και Coca Cola HBC, πιέζονται οι Aegean Airlines, Viohalco και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Νευρικότητα συνεχίζει να επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να «βρίσκει την κατεύθυνσή του» σε αρνητικό έδαφος, αφού είχε προηγηθεί έντονη μεταβλητότητα, παρά τα θετικά πρόσημα των ευρωπαϊκών αγορών, λόγω της αισιοδοξίας για τα εμβόλια. Υπεραποδίδουν οι μετοχές του ΟΤΕ και της Coca Cola HBC, ενώ πιέζονται οι μετοχές της Πειραιώς και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,45%, στις 788,89 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 798,39 μονάδες (+0,77%) και κατώτερη τιμή στις 786,96 μονάδες (-0,67%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,06 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,59%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,19%. 

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 2,1%. Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς υποχωρεί 2,6%, της Eurobank χάνει 2,3%, ενώ η Alpha Bank κινείται στο -1,4% και η ΕΤΕ κερδίζει οριακά 0,05%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (2,3%), της Coca Cola HBC (1,7%) και της ΕΧΑΕ (1,3%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (2,2%), της Viohalco (2,2%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (1,6%) και του ΟΠΑΠ (1%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (2,35%) και των Τροφίμων (1,93%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (2,38%) και των Προσωπικών Προϊόντων (1,32%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.