ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά το Χρηματιστήριο, μικτά τα πρόσημα στις τράπεζες

Κέρδη άνω του 1% για τον ΟΤΕ, μετά τα αποτελέσματα. Ξεπερνά τις 660 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο, εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 660 μονάδες. 

Εχθές, τράπεζες, Motor Oil, Aegean και Coca Cola έφεραν κέρδη πάνω από 1% στην αγορά, πάρα τη σημαντική πίεση που δέχθηκε η μετοχή του ΟΤΕ. Παράλληλα, οι μετοχές της παλιάς οικονομίας που είχαν δεχθεί μεγάλη πίεση από την πανδημία έδωσαν τον τόνο, επιτρέποντας στο Γενικό Δείκτη να κλείσει με αξιοσημείωτη άνοδο, παρότι η μετοχή του ΟΤΕ, που εκπροσωπεί στην ελληνική αγορά τον τομέα τεχνολογίας, υποχώρησε αρκετά και με σημαντική αξία συναλλαγών.

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,7% στις 663,02 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,18 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,39%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,4%.

Στις τράπεζες ο κλαδικός δείκτης ενισχύεται 0,4%, με την Alpha Bank στο +1,31%, την Τρ. Πειραιώς στο 0,6%, ενώ αντίθετα την Eurobank στο -1,29% και την ΕΤΕ στο -0,12%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (6,6%), της Motor Oil (3,03%) και της Coca Cola HBC (2,2%).

Κέρδη 1,05% σημειώνει η μετοχή του ΟΤΕ, μετά τα αποτελέσματα τα οποία έδειξαν οριακή μείωση εσόδων, ανθεκτικά τα κέρδη. 

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (1,48%), της ΔΕΗ (1,25%) και του ΟΠΑΠ (0,99%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (4,2%) και των Τροφίμων (2,1%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (1,01%) και των Προσωπικών Προϊόντων (0,9%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.