ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Αρνητικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η ανακοίνωση του lockdown δεν φαίνεται να προκαλεί γκρέμισμα της αγοράς και πανικό επειδή είχε προεξοφληθεί ότι θα ενταθούν τα περιοριστικά μέτρα. Πτώση άνω του 2% για τις τράπεζες.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις και συνολικά κέρδη 4,47%.

Η ανακοίνωση του lockdown δεν φαίνεται να προκαλεί γκρέμισμα της αγοράς και πανικό επειδή είχε προεξοφληθεί ότι θα ενταθούν τα περιοριστικά μέτρα, ενώ η ανακοίνωση μίας νέας σειράς μέτρων στήριξης από τον υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, βοήθησε στη διατήρηση ενός καλού κλίματος.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,97% στις 584,43 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,11 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,21%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,24%.

Απώλειες άνω του 2% για τον δείκτη Τραπεζών, με την Τρ. Πειραιώς στο -3,2%, την Alpha Bank στο -2,97%, την Eurobank -2,52% και την Εθνική στο -2,42%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (1,24%) και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (0,7%). 

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (2,22%), του ΟΠΑΠ (1,87%) και της ΕΧΑΕ (1,57%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (0,66%) και των Πρώτων Υλών (0,51%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών προϊόντων (2,53%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,49%).

Εχθές, η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, χωρίς πάντως να καταφέρνει να ακολουθήσει τους έντονα ανοδικούς ρυθμούς της Ευρώπης, με τον Γενικό Δείκτη να εμφανίζει συνολικά κέρδη 4,47% κατά τη διάρκειά τους. Επίσης, κατόρθωσε να καλύψει ενδοσυνεδριακές απώλειες που έφθασαν έως και το 2% και να κλείσει με μικρή άνοδο (0,33%), περνώντας σε θετικό έδαφος στη διάρκεια των δημοπρασιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.