ΓΔ: 2708.05 0.48% Τζίρος: 130.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:59:33
ΓΕΚ Τέρνα
Φωτό: ΓΕΚ Τέρνα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Περιθώριο ανόδου 26,7% βλέπει η UBS και τιμή-στόχο 55 ευρώ

Η UBS διατηρεί τη σύσταση «Αγορά» και την τιμή-στόχο των 55 ευρώ για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά τα αποτελέσματα του β' τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις του οίκου, με τις Κατασκευές να εμφανίζουν ισχυρή επίδοση.

Θετική αποτίμηση για τα αποτελέσματα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατυπώνει η UBS, η οποία διατηρεί τη σύσταση «Αγορά» και την τιμή-στόχο των 55 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση την τιμή των 43,40 ευρώ χθες 15 Σεπτεμβρίου 2026, η τιμή-στόχος της UBS αντιστοιχεί σε δυνητική άνοδο 26,7%, ενώ η συνολική αναμενόμενη απόδοση διαμορφώνεται στο 27,7%, συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της UBS, τα έσοδα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο δεύτερο τρίμηνο του 2026 ανήλθαν σε 1,109 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τόσο την εκτίμηση του οίκου για 1,066 δισ. ευρώ όσο και τη μέση πρόβλεψη για 1,074 δισ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 190 εκατ. ευρώ, περίπου 3% υψηλότερα από τη μέση εκτίμηση της αγοράς, με την υπεραπόδοση να προέρχεται κυρίως από τον κατασκευαστικό τομέα.

Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου έφτασαν τα 49 εκατ. ευρώ, έναντι εκτίμησης 42 εκατ. ευρώ. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 44 εκατ. ευρώ, από 82 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ οι επενδυτικές δαπάνες αυξήθηκαν στα 107 εκατ. ευρώ, από 43 εκατ. ευρώ.

Στις Παραχωρήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 59% της αποτίμησης του Ομίλου με βάση τη μέθοδο sum-of-the-parts, τα τριμηνιαία έσοδα ανήλθαν σε 184 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα EBITDA σε 117 εκατ. ευρώ. Η Αττική Οδός παρουσίασε έσοδα 64 εκατ. ευρώ και EBITDA 51 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση διαπιστώνει διατήρηση της θετικής κυκλοφοριακής τάσης κατά το τρίτο τρίμηνο. Η Εγνατία Οδός συνεισέφερε έσοδα 43 εκατ. ευρώ και EBITDA 22 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η εικόνα στις Κατασκευές. Τα έσοδα ανήλθαν σε 529 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 67 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά 42% την πρόβλεψη της UBS. Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 12,8%, χάρη στο ποιοτικό μείγμα έργων και την αποτελεσματική εκτέλεσή τους.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων αυξήθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση, στα 6,9 δισ. ευρώ, αλλά υποχώρησε κατά 4% έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Η UBS αποδίδει τη μείωση στον μη ομαλό χρονισμό ανάθεσης και εκτέλεσης μεγάλων έργων και χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ελαφρώς θετικά.

Για το σύνολο του 2026, εξαιρουμένου του τομέα συμβατικής ενέργειας που αναμένεται να αποενοποιηθεί, η UBS προβλέπει προσαρμοσμένα EBITDA 659 εκατ. ευρώ. Ως βασικούς κινδύνους επισημαίνει την κυκλοφορία, τις ρυθμιστικές και επιτοκιακές μεταβολές, καθώς και πιθανές καθυστερήσεις ή υπερβάσεις κόστους στα κατασκευαστικά έργα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Άλμα 22,1% στα καθαρά κέρδη το εξάμηνο - Οδηγός οι παραχωρήσεις

Ισχυρή βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών κατέγραψε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το α' εξάμηνο του 2026, με τα Προσαρμοσμένα Καθαρά Κέρδη να αυξάνονται 22,1% στα 83,4 εκατ. ευρώ και το adj. EBITDA κατά 12,2% στα 356,3 εκατ. ευρώ. Οι παραχωρήσεις αποτέλεσαν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης.
Γέφυρα αυτοκινητόδρομος βράδυ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσωρινός ανάδοχος σε οδικά ΣΔΙΤ 560 εκατ. στη Βόρεια Ελλάδα

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για δύο μεγάλα οδικά έργα ΣΔΙΤ στη Βόρεια Ελλάδα, ύψους 560 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνοντας τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση στους άξονες Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη.