ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shuttersotck

Κέρδη σε Ευρώπη και αμερικανικά futures

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τόσο στις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού όσο και στην έναρξη ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση μετά τον εορτασμό του Πάσχα των Καθολικών, ενώ σε θετική πορεία κινούνται και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει προσηλωμένη στις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αν και με πολύ προσεκτικό τρόπο ορισμένες χώρες εξετάζουν την πιθανότητα να άρουν σταδιακά τα μέτρα περιορισμού, προκειμένου η καθημερινότητα των πολιτών αλλά και η οικονομία να επιστρέψει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. 

Παράλληλα η έναρξη ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου θα δώσει μία πρώτη ιδέα από την επίπτωση που είχαν τα μέτρα περιορισμού στις επιχειρήσεις, έστω και εάν στις περισσότερες χώρες αυτά επιβλήθηκαν τον Μάρτιο, δηλαδή τον τελευταίο μήνα του α’ τριμήνου. 

Την ίδια ώρα καταγράφεται μία ήπια μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων από τον κορονοϊό, γεγονός που προσφέρει έστω και αμυδρές ελπίδες ότι η πανδημία μπορεί να έχει φθάσει στο ζενίθ της και έχει αρχίσει να υποχωρεί.. 

Στο παραπάνω πλαίσιο κέρδη 1,1% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX 30 να ενισχύεται 1,17% και τον βρετανικό FTSE 100 να κινείται μόλις 0,1% υψηλότερα. 

Σε θετική πορεία και τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται μεταξύ 1,2% και 1,48%.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, βοηθούμενες και από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές. Στο 3,1% η άνοδος για τον ιαπωνικό Nikkei, με τον κινεζικό Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,59%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Υπεράσπιση των 2.400 μονάδων εν μέσω αβεβαιότητας

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος που έχει δημιουργήσει το sell off στην τεχνολογία, προκαλώντας κραδασμούς στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης καλείται να υπερασπιστεί τις 2.400 μονάδες με όπλο τις τραπεζικές μετοχές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αισιοδοξία για διατήρηση της ανόδου εν μέσω ανάκαμψης

Με αισιοδοξία για διατήρηση του ανοδικού μομέντουμ και πάνω από τις 2.350 μονάδες ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, αξιοποιώντας τη σταθεροποίηση των αγορών και την ανάκαμψη χρυσού και ασημιού.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Τραμπ ανεβάζει την ένταση και οι αγορές πέφτουν σε περιδίνηση

Οι απειλές Τραμπ για δασμούς και η ένταση με την ΕΕ με φόντο την Γροιλανδία φέρνουν sell-off στις διεθνείς αγορές, ενώ χρυσός–ασήμι γράφουν νέα ρεκόρ. Τα νέα «επεισόδια» της σύγκρουσης και οι αντιδράσεις της ΕΕ.