ΓΔ: 2274.19 6.04% Τζίρος: 321.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:41
Φώτο: Shutterstock

Επιμένουν ισχυρά ανοδικά Ευρώπη και αμερικανικά futures

Κερδών συνέχεια για τις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή να είναι στραμμένη τόσο στο Eurogroup όσο και στην ανακοίνωση στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Μία ακόμη συνεδρίαση ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές, με «καύσιμο» τα ισχυρά κέρδη που εμφάνισε χθες η Wall Street και εν αναμονή τόσο της συνεδρίασης του Eurogroup, όσο και των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν και σήμερα μία νέα προσπάθεια για εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης για το ακριβές ύψος του «πακέτου» στήριξης προς όλες τις οικονομίες και ανάλογα με το πλήγμα που έχει δεχθεί καθεμία εξ αυτών, μετά την αποτυχία που υπήρξε στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πάντως οι απόψεις όχι μόνο για το κορονό-ομόλογο αλλά και για το ακριβές ύψος της στήριξης διχάζονται, με το Eurogroup να εμφανίζεται έτοιμο να εγκρίνει βοήθεια ύψους 500 δισ. ευρώ, ενώ η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 1,5 τρισ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα η προσοχή είναι εκ νέου στραμμένη και στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι έχουν ξεπεράσει τα πέντε εκατ., μία εκτίμηση η οποία εάν επαληθευθεί, από τη μία πλευρά θα δείχνει μια σχετική βελτίωση της αγοράς εργασίας (σ.σ.: την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φθάσει στα 6,6 εκατ.), αλλά ταυτόχρονα θα «ανεβάσει» τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών που έχασαν την εργασία τους στα 15 εκατ. σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Οι επενδυτές πάντως παραμένουν ψύχραιμοι, με τον πανευρωπαϊκό Euro Stoxx 600 να ενισχύεται 1,69%, με τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας να εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 1,5% και να αποτελεί έναν από τους παράγοντες στήριξης. Στο 2% η άνοδος για τον DAX 30, ενώ άνω του 3% ενισχύεται ο βρετανικός FTSE 100

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω του Πάσχα των Καθολικών, οι περισσότερες εκ των οποίων θα παραμείνουν κλειστές και τη Δευτέρα 13 Απριλίου. 

Νέα κέρδη εμφανίζουν και τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται από 0,8% έως και 1,3%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τεντωμένο σχοινί οι διεθνείς αγορές, αντοχές από ΧΑ μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Σε καθεστώς νευρικότητας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ, και το πετρέλαιο να πραγματοποιεί άλμα πάνω από τα 100 δολάρια. Το ΧΑ δείχνει σχετική αντοχή υποχωρώντας κατά 0,26% στις 2.124,62 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Οι δηλώσεις Τραμπ επαναφέρουν τις πιέσεις στις αγορές

Νέες πιέσεις στις αγορές φέρνουν οι δηλώσεις Τραμπ για κλιμάκωση των επιθέσεων στο Ιράν. Υποχωρούν τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ πετρέλαιο και φυσικό αέριο πραγματοποιούν άλμα, εντείνοντας την ανησυχία των επενδυτών.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.