ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες πιέσεις στην Ευρώπη, ανοδικά τα αμερικανικά futures

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές την αδυναμία συμφωνίας στο Eurogroup, ενώ σταθερά σε ανοδική πορεία κινούνται τα futures της Wall Street.

Σταθερά σε πτωτική πορεία παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τις πιέσεις πάντως να είναι αρκετά πιο χαλαρές απ’ ότι αναμένονταν μετά την αποτυχία του Eurogroup να φθάσει σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας της ευρωζώνης. 

Αντίθετα ανοδικά κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τους τρεις βασικους δείκτες να κινούνται από 1,2% έως 1,3% υψηλότερα 

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ μετά από 16 ώρες διαπραγματεύσεων δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν για τη λήψη επιπλέον μέτρων, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου και να ανακοινώσει ότι θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση των υπουργών αύριο Πέμπτη.

Το «ναυάγιο» όπως όλα δείχνουν οφείλεται στη σταθερή άρνηση του ευρωπαϊκού Βορρά (αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια την Ολλανδία) να δεχθεί την έκδοση κορονομολόγου, κάτι το οποίο ζητούν επιτακτικά αρκετές χώρες και κυρίως Ιταλία και Ισπανία.

Παράλληλα οι επενδυτές έχουν σταθερά στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού, ευελπιστώντας ότι μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις για μία πρώτη μέθοδο θεραπείας, κάτι που θα οδηγήσει σε άρση των σοβαρών περιορισμών που έχουν εφαρμόσει σχεδόν όλες οι χώρες της υφηλίου και έστω και σταδιακή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς για την οικονομική δραστηριότητα. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί 0,85%, με τις μετοχές ενεργειακών ομίλων να ηγούνται των απωλειών, καθώς αποδυναμώνονται άνω του 1,4%. Στο 0,48% η πτώση για τον DAX 30, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για τις αγορές του Νότου, με αυτές Ιταλίας και Ισπανίας να αποδυναμώνονται 0,25% και 0,8% αντίστοιχα. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε αναζήτηση βηματισμού μετά τη χθεσινή διόρθωση

Μετά τη χθεσινή διόρθωση που ήταν και η μεγαλύτερη του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές βρίσκονται σε αναζήτηση βηματισμού και ευκαιριών στο ταμπλό εν μέσω μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Υπεράσπιση των 2.400 μονάδων εν μέσω αβεβαιότητας

Εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος που έχει δημιουργήσει το sell off στην τεχνολογία, προκαλώντας κραδασμούς στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης καλείται να υπερασπιστεί τις 2.400 μονάδες με όπλο τις τραπεζικές μετοχές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αισιοδοξία για διατήρηση της ανόδου εν μέσω ανάκαμψης

Με αισιοδοξία για διατήρηση του ανοδικού μομέντουμ και πάνω από τις 2.350 μονάδες ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, αξιοποιώντας τη σταθεροποίηση των αγορών και την ανάκαμψη χρυσού και ασημιού.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Τραμπ ανεβάζει την ένταση και οι αγορές πέφτουν σε περιδίνηση

Οι απειλές Τραμπ για δασμούς και η ένταση με την ΕΕ με φόντο την Γροιλανδία φέρνουν sell-off στις διεθνείς αγορές, ενώ χρυσός–ασήμι γράφουν νέα ρεκόρ. Τα νέα «επεισόδια» της σύγκρουσης και οι αντιδράσεις της ΕΕ.