ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χρηματιστήριο Αθηνών κτήριο
Το κτήριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την ελληνική σημαία στον προαύλιο χώρο.

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω διεθνούς μεταβλητότητας

Θετικό κλίμα στην αγορά με άνοδο για Eurobank, Elvalhalcor, Εθνική. Πιέσεις για Aegean και Σαράντη. Πρωταγωνιστές Eurobank και Alpha σε όγκο συναλλαγών.

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία επιστρέφει στην περιοχή των 1.840 μονάδων.

Και οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε θετικό έδαφος, παρά την ένταση των συγκρούσεων Ισραήλ-Ιράν και κόντρα στις γεωπολιτικές ανησυχίες, ενώ και τα futures των δεικτών στη Wall Street κινούνται ανοδικά, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι αγορές εισέρχονται σε περίοδο υψηλής μεταβλητότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 13:00, διαμορφώνεται στις 1.841,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 61,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,28%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+1,63%), της Elvalhalcor (+1,62%), της Εθνικής (+1,30%) και της Viohalco (+1,06%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-2,58%), της Σαράντης (-2,54%), της Ελλάκτωρ (-1,05%) και του ΔΑΑ (-0,89%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank, διακινώντας 2.252.540 και 1.746.921 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 10,54 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 6,52 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 62 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Frigoglass (+10,00%) και Ave (+7,09%).

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Χαϊδεμένος (-9,84%) και Κυριακούλης (-4,00%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επενδύσεις στην Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χρηματοοικονομικό κέντρο για διεθνή funds

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε νέο οικονομικό κέντρο, καθώς μεγάλοι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων, όπως ο Κρις Ρόκος και οι εταιρείες Millennium και Veriton, μεταφέρουν φορολογική έδρα ή ανοίγουν γραφεία στην Αθήνα.
Πλοίο-Star Bulk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Star Bulk: Δημόσια πρόταση για εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο

Η Star Bulk Carriers ηγέτιδα στη μεταφορά ξηρού φορτίου, προχωρεί σε δημόσια προσφορά μετοχών στην Ελλάδα και εισαγωγή στη Euronext Athens, στοχεύοτας στην άντληση έως 112,2 εκατ. για αναβάθμιση στόλου.
Χρηματιστήριο Αθηνών εσωτερικό
ΑΓΟΡΕΣ

Στις 2.540,88 μονάδες με μικρή άνοδο 0,03% ο Γενικός Δείκτης

Η χρηματιστηριακή αγορά κινείται στα χθεσινά επίπεδα, ανακτώντας τις αρχικές απώλειες, με το βασικό δείκτη να φτάνει συνολικά κέρδη 3,42% σε τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις. Υποτονικό παραμένει το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Χρηματιστηριακοί δείκτες γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό ξεκίνημα στο ΧΑ με στήριξη από τράπεζες και blue chips

Άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ήπια ανοδικά μετά τη δήλωση Τραμπ για αναβολή επίθεσης στο Ιράν. Ο Γενικός Δείκτης στις 11:00 ενισχύεται κατά 0,64% στις 2.250,52 μονάδες.