ΓΔ: 2171.87 0.51% Τζίρος: 381.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
Η είσοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον πίνακα τιμών στο προσκήνιο.

Οριακές διακυμάνσεις στο ΧΑ εν μέσω βαρύ κλίματος στις διεθνείς αγορές

Με περιορισμένες διακυμάνσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Με περιορισμένες διακυμάνσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης, στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.838,39 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,05%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 27 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,02%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Optima Bank (+1,36%), της Coca Cola HBC (+1,00%), της Τιτάν (+0,63%) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,62%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-1,00%), της Aegean Airlines (-0,92%) και του ΟΤΕ (-0,85%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Λανακάμ (+5,66%) και Προοδευτική (+3,72%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Κτήμα Λαζαρίδη (-3,67%) και Δομική Κρήτης (-2,25%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο παρά τη μεταβλητότητα

Έντονη μεταβλητότητα στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να κινείται από +2,45% έως -0,27% και να κλείνει τελικά με άνοδο 0,51% στις 2.171,87 μονάδες, με τζίρο 381 εκατ. ευρώ και στήριξη από τις τράπεζες ενώ πιέσεις δέχθηκαν Aegean και ΔΑΑ λόγω της έντασης στο Ιράν.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Κοιτάει τις 2.200 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών με ώθηση από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ανοδική αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 2.200 μονάδες, με τις τράπεζες να οδηγούν τα κέρδη και τις διεθνείς αγορές να στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια της αντίδρασης εν μέσω αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά συνέχεια στην ισχυρή ανοδική αντίδραση που κατέγραψε μετά το sell off, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το πετρέλαιο και τις διεθνείς αγορές να καθορίζουν το κλίμα.