ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:38:45
Σταθερές τιμές ευρωπαϊκών μετοχών
Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέμειναν σταθερές στην έναρξη των συναλλαγών, με μικρές μεταβολές στους δείκτες των χρηματιστηρίων.

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικές προσδοκίες, ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο, με ώθηση από τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας και το ράλι στις διεθνείς αγορές.

Σε θετικό περιβάλλον θα ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο του άλματος του +1,7% την περασμένη Παρασκευή που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.750 μονάδες που αποτελεί νέο πολυετές υψηλό.  

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άλμα, αντιδρώντας δυναμικά στο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται από τις προσδοκίες για συμφωνία στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας. 

Ο DAX ενισχύεται κατά +1,70%, ο CAC 40 κατά +1,73% και ο Euro Stoxx 50 καταγράφει άνοδο +2,13%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται επίσης δυναμικά στο +1,98%.

Χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία, έπειτα από ένα διήμερο εντατικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε αξιωματούχους των δύο χωρών. 

Από την πλευρά του, το Πεκίνο έκανε λόγο για θετική πρόοδο στις συνομιλίες και γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση με την Ουάσιγκτον.

Η επίτευξη συμφωνίας αναμένεται να αποτελέσει σημείο καμπής στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, ο οποίος κλιμακώθηκε τον Απρίλιο με την επιβολή δασμών άνω του 100% εκατέρωθεν.

Το θετικό momentum ενισχύεται από τα εντυπωσιακά κέρδη στα αμερικανικά futures: ο δείκτης US 500 ενισχύεται κατά +2,80%, ο τεχνολογικός US Tech 100 κερδίζει +3,61% και ο δείκτης US 30 σημειώνει άνοδο +2,23%, ενδεικτικό της αισιοδοξίας των επενδυτών για πιθανή αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης μεταβλητότητας S&P 500 VIX υποχωρεί κατά -8,12%, γεγονός που αποτυπώνει τη μείωση της ανησυχίας στις αγορές. Η συνολική εικόνα δείχνει ότι οι επενδυτές προεξοφλούν θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον - Πεκίνου, ενισχύοντας το ράλι στις μετοχικές αγορές ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού.

Σε ότι αφορά το εγχώριο οικονομικό ημερολόγιο σήμερα Δευτέρα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου η Τράπεζα Κύπρου και αναμένονται και από το Αεροδρόμιο ενω θα έχουμε και την ενημέρωση αναλυτών από τη Μοτοδυναμική. 

Αύριο Τρίτη αποτελέσματα πρώτου τριμήνου Κρι-Κρι, αναθεώρηση δεικτών MSCI και παρουσίαση του ΟΛΠ στην Ένωση Θεσμικών. 

Τετάρτη, αποτελέσματα πρώτου τριμήνου από ΟΤΕ και Optima και Γενική Συνέλευση ΟΛΘ. 

Πέμπτη, αποτελέσματα πρώτου τριμήνου από ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Laviharm. Τέλος, την Παρασκευή έχουμε τη γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τις 2.000 μονάδες με ενέργεια και τράπεζες

Στις 2.023,80 μονάδες με κέρδη 1,43% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το σύνθημα της ανόδου, έδωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου με τη μετοχή της ΔΕΗ να γράφει νέα υψηλά 16 ετών με μεγάλο όγκο συναλλαγών.
Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με απώλειες 1,92% ο Οκτώβριος τερμάτισε το σερί των 11 μηνών

Στις 1.995,20 μονάδες έκλεισε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης που υποχώρησε κατά 0.50%. Σημαντικό ρόλο στις σημερινές απώλειες έπαιξε το placement στη HelleniQ Energy που έγινε στα 7,55 ευρώ με discount περίπου 7%.
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο «κόκκινο» καταγράφοντας βαριές απώλειες -1%

Επέστρεψε στα «κόκκινα» το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1% στις 2.005,02 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1,57% με την AlphaBank να έχει μόνο οριακές απώλειες στον απόηχο της ανακοίνωσης της Unicredit.