Πτωτικά αλλά χωρίς εξαιρετικά επιθετικές διαθέσεις κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο που οδήγησε σε νέο ιστορικό υψηλό τον Stoxx 600, στον απόηχο των ελπίδων ότι μπορεί να υπάρξει ειρήνευση στην Ουκρανία.
Πτώση 0,10% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί 0,19%, τον βρετανικό FTSE 100 να έχει απώλειες 0,36%, ενώ αντίθετα κέρδη 0,34% εμφανίζει ο γαλλικός CAC 40. Μεικτές οι τάσεις για την περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει κέρδη 0,19%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 αποδυναμώνεται 0,09%.
Σε τροχιά σταθεροποίησης τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να έχει πτώση 0,07%, τον S&P 500 να έχει απώλειες 0,01%, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα.
Ανοδικές διαθέσεις για την αγορά πετρελαίου, με το brent έχει κέρδη 0,40% στα 75,31 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται 0,29% υψηλότερα στα 71,50 δολάρια. Σταθερά σε κλοιό πιέσεων παραμένει το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο για τον Μάρτιο να υποχωρεί άνω του -3% στα 49,75 ευρώ.
Σε θετική τροχιά και η αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον άργυρο να σημειώνει ράλι και να ενισχύεται άνω του 3% στα 33,9 δολάρια, ενώ ο χρυσός έχει κέρδη 0,50% στα 2.960,31 δολάρια.
Εκ νέου σε διαφορετική πορεία οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,79%, ενώ ο ινδικός Nifty 50 είχε απώλειες 0,47%. Αντίθετα κέρδη 3,6% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite κινήθηκε 0,43% υψηλότερα.