ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων
Φώτο: Giorgos Arapekos / SOOC

Αλυσίδες απαραίτητες λόγω παγετού σε δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας

Υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για οχήματα χωρίς χειμερινά ελαστικά σε όλο το οδικό δίκτυο Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Απαραίτητες οι αλυσίδες σε συγκεκριμένους δρόμους λόγω παγετού.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων αντίστοιχων μέσων σε όλα τα οχήματα που δεν διαθέτουν χειμερινά ελαστικά, σε όλο το οδικό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς ανακοίνωσε ότι οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο έως το 28ο χιλιόμετρο. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας, η χρήση αλυσίδων απαιτείται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 30ό χιλιόμετρο, καθώς και στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 15ο έως το 25ο χιλιόμετρο. Η κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο Α-27 και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Φλώρινας διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει στους οδηγούς να φροντίζουν για τον απαραίτητο εξοπλισμό, να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και να προσαρμόζουν την ταχύτητά τους στις καιρικές συνθήκες.

Για διαρκή ενημέρωση σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα, τις διακοπές κυκλοφορίας και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (hellenicpolice.gr), όπου διατίθενται και χρήσιμες συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

κίνηση αυτοκινήτων δρόμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκτροπή κυκλοφορίας στην ΕΟ λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, από τον βόρειο μέχρι τον νότιο κόμβο Κατερίνης. Η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω παρακαμπτηρίων. Προσοχή συνιστά η Τροχαία
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κιλκίς: Υποχρεωτικές αλυσίδες από αύριο για οχήματα χωρίς χειμερινά ελαστικά

Υποχρεωτικός ο εξοπλισμός οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή παρόμοια μέσα σε όλο το οδικό δίκτυο του Κιλκίς από αύριο, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Το μέτρο ισχύει ήδη για Πέλλα και Σέρρες για την ασφάλεια των οδηγών.