ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Θερμόμετρο και καύσωνας
Φωτογραφία Shutterstock

Καύσωνας στη χώρα – Έως 42°C η θερμοκρασία, προειδοποίηση για κινδύνους

Θερμές αέριες μάζες ανεβάζουν επικίνδυνα τη θερμοκρασία – Έως 42°C σε πολλές περιοχές. Προειδοποιήσεις για ακραία θερμική επιβάρυνση από το meteo.gr.

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν τοπικά, κοντά στο έδαφος, με τη μέγιστη θερμοκρασία να αναμένεται στους 39-40°C το μεσημέρι της Πέμπτης (26/06), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που επικρατεί στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη θα έχει αποτέλεσμα την μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας. Μάλιστα, σύμφωνα με χάρτες που παρουσιάζει το meteo.gr, η θερμοκρασία σε ύψος 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι κατά τόπους έως και 10-12 °C υψηλότερη από τα κανονικά επίπεδα.

Αύριο, Παρασκευή (27/06) η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 41-42°C, ενώ και το Σάββατο (28/06) η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι στην περιοχή των 39-40°C. 

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή (29/06), οπότε η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 34-35 °C και μόνο στα δυτικά τμήματα της χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C.

Όπως τονίζει το meteo.gr, αποτέλεσμα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών θα είναι η πολύ υψηλή ή ακραία θερμική επιβάρυνση σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το βιομετεωρολογικό σύστημα προειδοποίησης HEAT-ALARM, ακραία θερμική επιβάρυνση και σχετική επικινδυνότητα αναμένεται την Πέμπτη (25/06) σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πολύ υψηλή θερμική επιβάρυνση θα υπάρχει και σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου.

 Την Παρασκευή (27/06) ακραία θερμική επιβάρυνση αναμένεται σε περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου και νησιών Ανατολικού Αιγαίου, ενώ πολύ υψηλή θερμική επιβάρυνση αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Επισυνάπτονται χάρτες με την απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1.500 μέτρων από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 για το μεσημέρι της Πέμπτης (26/06), καθώς και με τη θερμική επιβάρυνση και σχετική επικινδυνότητα που αναμένεται σήμερα, Πέμπτη (26/06) και αύριο, Παρασκευή (27/06).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σχοινάς: Δικαίωση για τις θυσίες η έξοδος από την επιτήρηση

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την επιτήρηση δικαίωση για τις θυσίες των Ελλήνων, με αφορμή την απόφαση της Κομισιόν για άρση των Μακροοικονομικών Ανισορροπιών μετά από χρόνια κρίσης.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Συμπληρωματικοί ρόλοι σε ναυτιλία και μεταφορές

Ο Γάλλος υπ. Μεταφορών επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας σε ναυτιλία, μεταφορές κι απανθρακοποίηση κατά την έκθεση «Ποσειδώνια», τονίζοντας τη φιλία των δυο χωρών και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στη ναυτιλία.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο εθνικό συμβόλαιο παραγωγής το μήνυμα των Βραβείων ΕΒΕΑ 2026

Στην ετήσια απονομή Βραβείων ΕΒΕΑ, Τασούλας και Μπρατάκος τόνισαν την ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει σε καινοτομία και εξωστρέφεια για παραγωγική αναβάθμιση, αξιοποιώντας το διεθνές περιβάλλον και αναγνωρίζοντας τη δημιουργικότητα.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μακρόν - Πιερρακάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν, όπου συζήτησαν τις προκλήσεις της Ευρώπης, την ενίσχυση της οικονομίας, την άμυνα, τις επενδύσεις και τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σκέρτσου–McGrath: Συνεχής ενίσχυση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα

Από το 2019 έχουν θεσπιστεί 368 νέα δικαιώματα, υλοποιήθηκαν 28 από 39 μεταρρυθμίσεις για το κράτος δικαίου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στις 3 από 4 εκκρεμείς συστάσεις της ΕΕ.
Σύνοδος Emerging Managers
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχυρή ελληνική παρουσία στα Σκόπια για νέες τεχνολογικές συνεργασίες

Με μεγάλη αποστολή και υψηλές προσδοκίες αναχώρησε από Θεσσαλονίκη για Σκόπια ο ΣΕΤΠΕ για το Digital Bridge & Business ICT Forum, όπου θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το MASIT. Συμμετέχουν 79 εταιρίες από Ελλάδα και Β. Μακεδονία.