ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άρειος Πάγος πρόσοψη

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα

O πρόεδρος των «Σπαρτιατών» καλείται από την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργία Αδηλίνη την ερχόμενη Τρίτη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε, να καταθέσει για όλα αυτά που έχει καταγγείλει τις τελευταίες ημέρες.

Προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ότι βουλευτές του κόμματός του καθοδηγούνται από εξωθεσμικά κέντρα, διενεργεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Στίγκας έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, την ερχόμενη Τρίτη.

Nα σημειωθεί ότι για αντιποίηση της σφραγίδας και της επωνυμίας του κόμματος, κατηγόρησε χθες ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, τους έντεκα βουλευτές για την ανακοίνωση σε βάρος του που έδωσαν στη δημοσιότητα, χθες το απόγευμα, μετά τη διαγραφή των Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χάρη Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη. Επιπλέον, ο κ. Στίγκας ανέφερε ότι «η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών». Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος σε χθεσινή ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Από τον επίσημο λογαριασμό του κόμματος ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ” στο γραφείο της Βουλής και το μοναδικό επίσημο ηλεκτρονικό λογαριασμό (email) που διατηρεί το Γραφείο Τύπου του κόμματος στη Βουλή, γίνεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

Χθες την 31η Αυγούστου 2023 και λίγο μετά την αγόρευση του προέδρου του κόμματος ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, Βασίλειου Στίγκα στη Βουλή, εμφανίστηκε μέσω ενός ψευδεπίγραφου λογαριασμού με το όνομα ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, ανακοίνωση που φέρεται να κάνουν έντεκα βουλευτές του κόμματος, η οποία κατ' ουσίαν αντιποιείται τη σφραγίδα και την επωνυμία του, αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκε από το επίσημο email του τέτοια ανακοίνωση.

Είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος, και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν ”ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας.

Ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ύστερα από μήνυση του Π. Κουσουλού για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισηγείται η άρση ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου η επιτροπή Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για δύο υποθέσεις: παραβίαση προσωπικών δεδομένων αστυνομικού και συκοφαντική δυσφήμηση δικαστικού μέσω διαδικτύου.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία διάταξη δεν πήρε 180 ψήφους για αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή

Χωρίς σημαντικές αλλαγές ολοκληρώθηκε η δεύτερη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με όλες τις διατάξεις να περνούν στην επόμενη Βουλή, αλλά καμία να μην συγκεντρώνει 180 ψήφους. Εντάχθηκε και άρθρο για την τεχνητή νοημοσύνη.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντισυνταγματική η παρουσία Φλωρίδη στη Βουλή, λέει ο Π. Δουδωνής

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα να τη χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική και να ζητούν την αποχώρησή του.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδουνής: Ξεκάθαρο το νομοσχέδιο, δεν κατεβαίνει ο Κασιδιάρης

Ο Π. Δουδωνής τόνισε στη Βουλή πως η Δημοκρατία δεν ξεχνά τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και ότι ο Κασιδιάρης, παρότι αποφυλακίστηκε, δεν μπορεί να συμμετέχει στην πολιτική ζωή ούτε ως αρχηγός, ούτε ως υποψήφιος κόμματος.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Δίκαιη ρύθμιση χρεών, φρένο στην αυθαιρεσία των funds

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναβεβαιώνει τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για δίκαιη λύση στο ιδιωτικό χρέος, ανακοινώνοντας πρόταση νόμου μετά τη ΔΕΘ. Καλεί σε δεύτερη ευκαιρία για τους αδύναμους και κατακρίνει την κυβερνητική στάση υπέρ των funds.