ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα και αύριο

Στη Ρώμη θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του festival του κόμματος Articolo Uno, αλλά και να έχει επαφές, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Στη Ρώμη θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του festival του κόμματος Articolo Uno, αλλά και να έχει επαφές, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της συμμετοχής του στο φόρουμ Ambrosetti στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί εκ νέου την Ιταλία, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση απόψε, σε συνεδρία με τίτλο "Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη", όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση. Επιπλέον, τόνιζαν, θα μεταφέρει την εμπειρία από την κυβέρνηση στην Ελλάδα και αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Όπως επισήμαιναν, το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η Λέγκα, του Σαλβίνι, και πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι (που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana). Στις τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Συγχαρητήρια σε Δούρου, Φάμελλος και Τσίπρας θέλουν διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση σε Φάμελλο και Τσίπρα για σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κ.Ε., συγχαίροντας παράλληλα τη Δούρου για την επιτυχία της και τονίζοντας την ανάγκη για αλήθειες και ξεκάθαρες κουβέντες.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Πρόταση για συλλογική ηγεσία και συντονισμό ενόψει εκλογών

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως η απόφαση της 6ης Ιουνίου ήταν ανεφάρμοστη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο με πίστη στο πρόγραμμά του. Ζήτησε συλλογική ηγεσία ενόψει εκλογών και επιστροφή έδρας από όσους αποχωρούν.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Έρχονται οι ανακοινώσεις για τις εκπτώσεις στα καύσιμα

Ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για παροχολογία και έθεσε ερωτήματα, ειδικά για το 2019, ζητώντας εξηγήσεις για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες και τη μετατροπή αδικημάτων.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Αβραμόπουλου: Οι ύβρεις δεν υποκαθιστούν τις απαντήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη στάση του στο Qatargate, χαρακτηρίζοντας αλαζονική τη δήλωσή του και κατηγορώντας βουλευτές και υπουργούς πως αποφεύγουν τη λογοδοσία όταν είναι υπό έλεγχο.