ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, μία γυναίκα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Στις 10:30 διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μόνη υποψήφια, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει -για πρώτη φορά- τις ψήφους βουλευτών τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Θα καταψηφίσουν, δηλώνοντας «παρών» οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ενάντια στην άνοδο της Ακροδεξιάς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση με την Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ στη Βουλή, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών αλληλεγγύης απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς και για ισχυρό κράτος πρόνοιας, υγείας και ασφάλειας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για βαθμολόγιο και προαγωγές στο Δημόσιο

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης το νομοσχέδιο Εσωτερικών για αναμόρφωση βαθμολογικής διάρθρωσης και εκσυγχρονισμό του ΕΚΔΑΑ. Υπέρ η ΝΔ, κατά το ΚΚΕ, ενστάσεις από τα άλλα κόμματα ενόψει Ολομέλειας.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρώθηκε το Μνημόνιο Ελλάδας-Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για πολιτιστική κληρονομιά

Κυρώθηκε από τη Βουλή το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για δεκαετή συνεργασία σε θέματα προστασίας και ανάδειξης ιερών προσκυνημάτων και πολιτιστικών κειμηλίων. Υπέρ σχεδόν όλα τα κόμματα.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο νομοσχέδιο για αλλαγές στις προαγωγές και επιλογές προϊσταμένων στο Δημόσιο

Θετική θεωρείται η γραπτή εξέταση δεξιοτήτων για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ. Ζήτησε αλλαγές στα κριτήρια μοριοδότησης και επαναξιολόγηση πιστοποιήσεων, ενώ εκτιμά ότι το νέο σύστημα απαιτεί χρόνο.
Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τα στοιχεία για οχήματα, ηλικίες και κατανομή του Πυροσβεστικού Σώματος

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν στοιχεία για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος: από τα 4.407 οχήματα, τα 2.848 είναι άνω των 15 ετών, ενώ ο στόλος ενισχύεται με νέα οχήματα μέσω του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» ως το 2028.
Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Ζητά άμεση αποκατάσταση υποδομών στην Αιγιαλεία και καταγγέλλει καθυστερήσεις

Ο Γ. Παπανδρέου ζητά άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση υποδομών και δίκτυα Αιγιαλείας μετά τις καταστροφικές φωτιές, επισημαίνοντας καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο ανθεκτικότητας για την περιοχή.