ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φώτο: ΑΠΕ

Σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, μία γυναίκα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Στις 10:30 διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μόνη υποψήφια, η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει -για πρώτη φορά- τις ψήφους βουλευτών τριών κομμάτων, ήτοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Θα καταψηφίσουν, δηλώνοντας «παρών» οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, σύμφωνα με το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο μετασχηματισμός χρειάζεται διάλογο και συναίνεση

Οι φορείς στηρίζουν τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Ανάπτυξης, όπως συζητούνται στη σχετική επιτροπή της Βουλής, ειδικά τις αλλαγές για τις λαϊκές αγορές που απλοποιούν την αδειοδότηση και ενισχύουν τους παραγωγούς.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: «Παραγωγικός μετασχηματισμός με διάλογο και συναινέσεις»

Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης για την απλοποίηση άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων. Υπέρ η ΝΔ, κατά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.
Άποψη Σερβίας από ψηλά
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Νομοσχέδια στη Βουλή μόνο με συμμόρφωση στην ευρωπαϊκή νομοθεσία

Η σερβική κυβέρνηση ζήτησε από κρατικούς φορείς να διαβουλεύονται με την ΕΕ πριν τη σύνταξη νομοσχεδίων, ώστε να διασφαλίζεται εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο και να μην κινδυνέψει η χρηματοδότηση της χώρας από τη Δύση.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Θα εξεταστούν στις 21/4 από επιτροπή και στις 22/4 θα συζητηθούν και ψηφιστούν στην Ολομέλεια.