ΓΔ: 2334.57 -0.88% Τζίρος: 3.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:30:43
Φωτο: ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται αλλά σύντομα θα κριθεί από τον λαό

Σε ανακοίνωση του με αφορμή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, το κόμμα αναφέρει ότι «εδώ και έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις».

«Ηθικό αυτουργό της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας» και «βασικό υπεύθυνο της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού». Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του με αφορμή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, αναφέρει ότι «εδώ και έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις». Σχολιάζει ότι «θα είχε ενδιαφέρον, βέβαια, αν αντί να χαρακτηρίζει τον κ. Βαξεβάνη Αίσωπο, ενθάρρυνε έστω και έναν εκ των υπουργών του που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του παρακρατικού του σχεδίου, να κάνει μια μήνυση στον ‘Αίσωπο', αντί να τον απειλούν με εικοσαετή φυλάκιση αν δημοσιοποιήσει αποδείξεις».

Τονίζει ότι «ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν είχε τα κότσια να χαρακτηρίσει ομοίως και τον εκδότη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκάλυψε τη ταύτιση του παράνομου λογισμικού predator με την ΕΥΠ και το παρακρατικό κέντρο στο Μαξίμου που οργάνωσε την εκτροπή. Ή τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Καθημερινή που σήμερα αποκαλύπτουν στο ρεπορτάζ τους ότι οι εισαγγελικές αρχές ‘έχουν σχηματίσει βεβαιότητα για την αποκάλυψη και στοιχειοθέτηση των παράνομων παρακολουθήσεων». Στο ίδιο πλαίσιο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ πως «ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν είχε το θάρρος να χαρακτηρίσει παραμυθάδες και τους βουλευτές του, αντί έντρομος να σπεύδει να τους αντικαταστήσει από την επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει κατόπιν αυτών ότι «σε κάθε περίπτωση το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού». Σημειώνει δε πως «ό,τι και να κάνει, όμως, ο ηθικός αυτουργός της ασέλγειας απέναντι στη δημοκρατία, ο βασικός υπεύθυνος της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, από το πρωτοφανές κύμα της αισχροκέρδειας, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού». Τότε, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που στο μυαλό του σήμερα μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι ‘σάλτο μορτάλε'».

Nωρίτερα σήμερο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι: «Η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων. Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα. Όσο για τον κ. Βαξεβάνη φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του.

Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα. Η Κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισής των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, και επανέλαβε τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για συνταγματική αναθεώρηση χωρίς σεβασμό στο Σύνταγμα από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση στερείται σαφούς στρατηγικής για τα ελληνοτουρκικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν απλώς επιβεβαίωσε το καλό κλίμα, χωρίς ουσιαστική πρόοδο, εντοπίζοντας έλλειψη στρατηγικής και παραλείψεις σε ζητήματα όπως το καλώδιο και τη διμερή ενεργειακή συνεργασία.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική τέλος, αλλά σκάνδαλο και συγκάλυψη μένουν

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας αποκλεισμό μαρτύρων και καθυστέρηση εγγράφων, ενώ ζητούν πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τα φερόμενα πολιτικά σκάνδαλα.
Ράνια Σβίγκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Καταγγέλλει απαξίωση της Επιθεώρησης μετά το δυστύχημα στα Τρίκαλα

Η Ράνια Σβίγκου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τρίκαλα, ζητώντας πλήρη διερεύνηση και δημοσιοποίηση του πορίσματος, ενώ μίλησε για υποστελέχωση και απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για την κρίση στην ελληνική κτηνοτροφία

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για πλήρη αποτυχία στη διαχείριση της ευλογιάς αιγοπροβάτων, ζητώντας 100% αποζημιώσεις, ενίσχυση κτηνιατρικών υπηρεσιών και ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης, προειδοποιώντας για κατάρρευση της κτηνοτροφίας.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Να ανατραπεί η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο libre.gr και τον Χρόνη Διαμαντόπουλο, τόνισε πως η προοδευτική απάντηση είναι η λύση στη δυστοπία Μητσοτάκη και κάλεσε σε απομάκρυνση της «διεφθαρμένης κυβέρνησης».