ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλ. Χαρίτσης

Χαρίτσης: Μόνη διέξοδος για τη χώρα μια κυβέρνηση προοδευτική και ριζοσπαστική

«Χρειάζεται άλλη πολιτική, με στήριξη  του εισοδήματος των πολιτών, ελάφρυνση των υποχρεώσεων, έλεγχο και ρύθμιση στην αγορά ενέργειας» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Η χώρα συγκλονίζεται από ένα πρωτοφανές σκάνδαλο και το μόνο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι η συγκάλυψή του. Δεν θα τα καταφέρει» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Και προσθέτει: «Η επιτροπή PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επισημαίνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να σταματήσει την έρευνα και ζητάει την άρση του απορρήτου που επικαλείται ο κύριος Μητσοτάκης.

Το κύριο πλέον είναι η εφαρμογή της νομιμότητας ώστε να χυθεί άπλετο φως». Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η λύση στην ακρίβεια δεν είναι τα μεγαλύτερα ταμπελάκια στα τρόφιμα ή το να γίνουν οι καταναλωτές κυνηγοί προσφορών. Η λύση βρίσκεται στη σύγκρουση με τον πυρήνα του προβλήματος: μείωση των έμμεσων φόρων στα τρόφιμα και τα καύσιμα, εντατικοποίηση των ελέγχων και επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης».

«Χρειάζεται άλλη πολιτική, με στήριξη  του εισοδήματος των πολιτών, ελάφρυνση των υποχρεώσεων, έλεγχο και ρύθμιση στην αγορά ενέργειας» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιβολή πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, περιορισμό του περιθωρίου κέρδους, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και κρατικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων που ξεπούλησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω ενεργειακής κρίσης». «Το μόνο ρεαλιστικό πλάνο για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η συγκρότηση μίας κυβέρνησης με ριζοσπαστικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι η δύναμη εκείνη που θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια της κοινωνίας: με αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, θωράκιση της οικονομίας, αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Ρεσιτάλ ανακρίβειας και καιροσκοπισμός από ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο για ανακρίβειες και καιροσκοπισμό, τονίζοντας πως δεν ψήφισαν σύμβαση που οι ίδιοι είχαν διαπραγματευτεί και υπογράψει ως κυβέρνηση.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ζαχαριάδης: Οι διαφορές Μητσοτάκη το 2021 και το 2026

Ο Κώστας Ζαχαριάδης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αλλαγή στάσης σχετικά με την πυρηνική ενέργεια, επισημαίνοντας πως αν και παλαιότερα την απέκλειε, τώρα εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ελλάδα.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Αποσύρει τη συμμετοχή της από το Athens Alitheia Forum

Η Νίκη αποσύρεται από το Athens Alitheia Forum, καταγγέλλοντας κυβερνητική προβολή και έλλειψη διακομματικής συμμετοχής μετά την αποχώρηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας σε διαφανή και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Π. Μαρινάκη σε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης καταδίκασε την ανάρτηση Πολάκη για την επίθεση στον CEO της CEPAL, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη στάση και επαναλαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δραστών.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Φάμελλου-Χαρίτση στον πρωθυπουργό για σύγκληση πολιτικών αρχηγών

Με επιστολές σε Μητσοτάκη και Πρόεδρο Δημοκρατίας, Φάμελλος και Χαρίτσης ζητούν άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και των συνεπειών της για τα ελληνικά συμφέροντα.