ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Oikonomou
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οικονόμου: Το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, κάτι πρωτοφανές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «οι δυνατότητες μας δεν είναι ατέλειωτες, ζυγίζουμε τα πράγματα, σταθμίζουμε τις δυνατότητες» φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγήν τι συνέβη στη Βρετανία.

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης, στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά, επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο Γιάννης Οικονόμου. Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου δεν έχουμε άμεσα απόφαση, παρατηρούμε μετράμε, βλέπουμε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν λειτουργούν σπασμωδικά, άλλα και δεν αδιαφορούμε, είμαστε εδώ, και όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο που θα έχει άμεση απόδοση και θα το καταλάβει ο κόσμος θα ανακοινωθεί στο σωστό χρόνο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άλλη ξεκαθάρισε ότι «οι δυνατότητες μας δεν είναι ατέλειωτες, ζυγίζουμε τα πράγματα, σταθμίζουμε τις δυνατότητες» φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγήν τι συνέβη στη Βρετανία. Υπάρχει, τόνισε, πρόβλημα με το πετρέλαιο κίνησης, στο σύνολο της αγοράς, όχι μόνο στο προσωπικό επίπεδο.  Για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο σημείωσε ότι οι επιδοτήσεις συνεχίζονται χωρίς καμιά αλλαγή και με μεγαλύτερες ενισχύσεις σε σχέση με πέρυσι όπως στο επίδομα θέρμανσης.

Αυστηρή απάντηση στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου έδωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία με μυθεύματα με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ, και αντιστέκεται επίμονα» είπε. «Οι θέσεις τους δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι κι ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του, και από την άλλη η χώρα μας έχεις καταφέρει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση» επισήμανε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Υπάρχουν εφεδρείες για στήριξη νοικοκυριών και κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση

Ο Θανάσης Κοντογεώργης τόνισε την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 30%, τη μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης και την πρόβλεψη επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό για κάλυψη αναγκών λόγω ενεργειακής κρίσης.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Νέα μέτρα στήριξης για αγρότες και μεταφορείς εγκρίνει αύριο η κυβέρνηση

Η Τζόρτζια Μελόνι συγκαλεί νέο υπουργικό συμβούλιο για μέτρα στήριξης αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών, με επίκεντρο πιθανή κρατική παρέμβαση στις τιμές του πετρελαίου. Σε κάποιες περιοχές ανεστάλησαν τα μπλόκα, ενώ τα φορτηγά συνοδεύτηκαν από αστυνομία.
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Θετικά τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για ενέργεια

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα κατάφερε να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η ανάγκη προσωρινών μέτρων για τις υψηλές τιμές ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές ιδιαιτερότητες.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Θα στηρίζουμε όσο διαρκεί το πρόβλημα στην ενέργεια

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους καταναλωτές χωρίς να διακινδυνεύει ευρωπαϊκές κυρώσεις, με μέτρα που συνεχίζονται και αποθεματικά για τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι φορολογούμενοι θα καλύψουν επενδύσεις σε μπαταρίες

Ο Νίκος Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε να μειώσει τον ΕΦΚ, πανηγυρίζει για τη ρήτρα διαφυγής και χρηματοδοτεί ιδιωτικές επενδύσεις στις μπαταρίες με χρήματα των φορολογουμένων.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Κανένας χωρίς θέρμανση, τροπολογία για πετρέλαιο 14/10

Η κυβέρνηση επεκτείνει την επιδότηση πετρελαίου ώστε να καλύψει και τη θέρμανση, με στόχο κανείς Έλληνας να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Η επιδότηση θα καθορίζεται με απόφαση ως τις 15 Οκτωβρίου και θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.