ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αλέξης Χαρίτσης
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Χαρίτσης: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει ότι κανένας πόρος δεν θα χαθεί

«Η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ είναι βήμα προς το μέλλον κι αυτό το υπογραμμίζουν οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις», δηλώνει και συνεχίζει: «Η αύξηση της δημόσιας συμμετοχής σε μια επιχείρηση είναι απολύτως εφικτή».

«Το θέμα της ΔΕΗ δεν είναι τεχνικό, αλλά πολιτικό», δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ της Κυριακής». «Η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ είναι βήμα προς το μέλλον κι αυτό το υπογραμμίζουν οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις», δηλώνει ο κ Χαρίτσης και συνεχίζει: «Η αύξηση της δημόσιας συμμετοχής σε μια επιχείρηση είναι απολύτως εφικτή», κάνοντας λόγο για «δύο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές. Τη μία που κοιτάει αποκλειστικά την τιμή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου και τα κέρδη των μετόχων και την άλλη που εστιάζει στο κοινωνικό όφελος και στις αναπτυξιακές προοπτικές για την ελληνική οικονομία». «Ο ανώτατος συντελεστής κέρδους στην παραγωγή ενέργειας, θα φέρει άμεση μείωση της τιμής μειώνοντας την εγχώρια κερδοσκοπία» συνεχίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «το πλαφόν είτε στη χοντρική είτε στη λιανική είναι δυνατόν να απορροφήσει την αύξηση των διεθνών τιμών».

Και προσθέτει: «Τα δύο αυτά μέτρα δεν έχουν θετική επίπτωση μόνο στους καταναλωτές ενέργειας αλλά μέσω των μειωμένων τιμολογίων στην ενέργεια, περιορίζονται οι ανατιμήσεις σε ολόκληρο τον οικονομικό κύκλο». Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει επίσης ότι «σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την οποία οι χρηματοδοτήσεις αφορούν ένα κλειστό club μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει την Αναπτυξιακή Τράπεζα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τη δανειοδότηση και τη δυναμική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών και των δυναμικών νέων αναπτυσσόμενων κλάδων της ελληνικής οικονομίας».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει την ανάγκη για «συνολικό σχεδιασμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων -Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ 2021-2027, νέα ΚΑΠ, προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων - μια συνολική δεξαμενή πόρων που υπερβαίνει τα 80 δισ. μέχρι το 2029».  Και αντιπαραβάλλει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει τόσο διαχειριστικά (εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα απορρόφησης) αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων, καθώς μεγάλα πεδία έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού - ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στήριξη περιφερειακής ανάπτυξης, αντιμετώπιση στεγαστικής κρίσης». «Δυνατότητα αναθεώρησης προβλέπεται τόσο στον κανονισμό του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και στο ΕΣΠΑ» δηλώνει ο Αλ Χαρίτσης καταλήγοντας: «Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διασφαλίσει ότι κανένας πόρος διαθέσιμος στην χώρα δεν θα χαθεί, αλλά και ότι το σύνολο των κονδυλίων θα έχουν το μέγιστο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οθόνη με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χιλιάδες αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν την προκαταβολή ενίσχυσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει δυσλειτουργίες στο σύστημα Monitoring και καθυστερήσεις στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Κώστα Ζαχαριάδη στο Συνέδριο ΚΕΔΕ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και μέλος της ΚΕΔΕ, πραγματοποίησε παρέμβαση στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων.
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η καλή (αριστερή) εξυγίανση των ΕΛΤΑ, μπηχτές Μυλωνά και ποιος γελάει καλύτερα

Η «αριστερή» και «δεξιά» εξυγίανση των ΕΛΤΑ, ο Κ. Πιερρακάκης φρεσκάρει τη μνήμη Φάμελλου - Παππά, όχι σε deals εντυπώσεων απο Μυλωνά, τί είπε ο Ευ. Μυτιληναίος για τη μετοχή, έρχεται συνέντευξη (και κόμμα;) Σαμαρά και αγρότες στο Σύνταγμα.