ΓΔ: 2650.9 -1.31% Τζίρος: 139.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:53:38
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
Φωτο: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Σύσκεψη για ενέργεια: Οι δράσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου και τον χειμώνα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Επίσης στη σύσκεψη εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις με βάση τη διακύμανση των τιμών. Συζητήθηκε και η επικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου και τον χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας Νίκος Τσάφος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ιωάννης Κοπανάκης και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παντελής Κάπρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παράταση απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ μέχρι τέλη Οκτωβρίου

Η Ρωσία παρέτεινε έως τέλη Οκτωβρίου την απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ, αυξάνοντας την πίεση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Οι τιμές καυσίμων αυξάνονται παγκοσμίως λόγω πολέμων και ελλείψεων, με ρεκόρ σε ΗΠΑ και Βρετανία.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Βαρύνουσες οι αποκαλύψεις της WSJ, η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις της WSJ σχετικά με φερόμενες απειλές της Αμερικανίδας πρέσβειρας προς τον Έλληνα υπουργό για την προώθηση του LNG και ζητά άμεση διάψευση ή επιβεβαίωση.
Γιάννης Στουρνάρας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η πόρτα της ΤτΕ στην Binance, τα διυλιστήρια και ο ορεξάτος υποδιοικητής

Το παρσκήνιο ΤτΕ - Binance, πιέζει τη βιομηχανία η ενέργεια, το πλαφόν στα διυλιστήρια, η ορκωμοσία του νέου υποδιοικητή, πόσα δισ. θα δοθούν σε στεγαστικά φέτος, η Πειραιώς βλέπει σήμερα επενδυτές και η ασπίδα του RRF στα επιτόκια.
Σλοβακικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: Πλαφόν στα κέρδη των βενζινάδικων για αναχαίτιση τιμών καυσίμων

Η Σλοβακία επιβάλλει πλαφόν στα κέρδη των πρατηρίων καυσίμων από 1η Οκτωβρίου, μειώνει τους σιδηροδρομικούς φόρους και ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Φίτσο.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Πλαφόν στα καύσιμα και φόρος στα διυλιστήρια από την κυβέρνηση

Η Τσεχία αποφάσισε να βάλει πλαφόν στις τιμές καυσίμων και να φορολογήσει τα διυλιστήρια, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης, με αιτία τις γεωπολιτικές εντάσεις και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.