ΓΔ: 2583.19 0.52% Τζίρος: 15.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:47:40
ΔΕΗ
Φωτο: ΔΕΗ

Τσίπρας: Απαξίωση της ΔΕΗ για την πώλησή της σε ιδιώτες

O πρόεδρος του Σύριζα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προετοιμάζει μεθοδικά, μέσω της απαξίωσης, την πώληση σε ιδιώτες των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Στο μάνιουαλ του νεοφιλελευθερισμού είναι να απαξιώνεις μία επιχείρηση για να μπορέσεις να την πουλήσεις, είπε ο Αλ. Τσίπρα σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τη ΔΕΗ. Κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη ότι προσπαθεί να κερδίσει κοινωνική συναίνεση, «αλλά δεν μπορεί να την βρει από την πλειοψηφία της κοινωνίας», προσθέτοντας ότι το ίδιο έκανε και με την Ολυμπιακή και το μόνο που κατάφερε είναι «να μεταφερθούμε από το μονοπώλιο του Δημοσίου, στο μονοπώλιο του ιδιωτικού τομέα».

Είπε ακόμα, ότι τα προβλήματα δεν προέκυψαν από την κοινωνική πολιτική της διοίκησης κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από το 2010 και μετά.

Όπως σημείωσε, τότε υπήρξε γιγάντωση του δανεισμού της επιχείρησης και τρομακτική επιβάρυνση του μέσου καταναλωτή, με αύξηση των τιμολογίων κατά περίπου 60%, ενώ κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μείωση κατά 12% και κοινωνική πολιτική και ο δανεισμό μειώθηκε κατά 1 δισ. ευρώ.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΔΕΗ, το οποίο δεν θα επιβάρυνε τους καταναλωτές και σχέδιο για νέες επενδύσεις και εξορθολογισμό των δαπανών της. 

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προετοιμάζει μεθοδικά, μέσω της απαξίωσης, την πώληση σε ιδιώτες, των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, που έχουν αξία και χαρακτήρισε άδικη την αύξηση των τιμολογίων για τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι αυτοί που θα υποστούν τις αυξήσεις ανήκουν στη μεσαία τάξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι έπαινοι Τσίπρα στον «διορατικό» Καραμανλή και οι καραμπόλες στην Αττική Οδό

Πώς ο Κ. Καραμανλής κέρδισε τον θαυμασμό του Αλ. Τσίπρα, πολιτική αντιπαράθεση και... υπερβολές, η αποχώρηση των Γάλλων από την Αττική Οδό, ο Δήμος Αθηναίων ξηλώνει τραπεζοκαθίσματα και η επικράτηση της ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας δεν είναι λύση, η κυβέρνηση φέρνει αποτελέσματα

Ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα και το νέο του κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ-2» με τα ίδια πρόσωπα και θέσεις, και τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις της παρά την αντιπολίτευση, δίνοντας έμφαση στον πραγματισμό.
Πολάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Συγχαρητήρια σε Δούρου, Φάμελλος και Τσίπρας θέλουν διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση σε Φάμελλο και Τσίπρα για σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κ.Ε., συγχαίροντας παράλληλα τη Δούρου για την επιτυχία της και τονίζοντας την ανάγκη για αλήθειες και ξεκάθαρες κουβέντες.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Πρόταση για συλλογική ηγεσία και συντονισμό ενόψει εκλογών

Ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως η απόφαση της 6ης Ιουνίου ήταν ανεφάρμοστη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο με πίστη στο πρόγραμμά του. Ζήτησε συλλογική ηγεσία ενόψει εκλογών και επιστροφή έδρας από όσους αποχωρούν.