ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Πρεμιέρα σήμερα για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Σήμερα ξεκινάνε στη Βουλη οι εργασίες της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 από την επανάσταση του 1821 με στόχο «τη δημιουργία ενιαίας εικόνας branding της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».

Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, σε πανηγυρική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.
 
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Θα μιλήσουν, κατά σειρά, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Το 2021 είναι μια ευκαιρία για τη χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανακοίνωσε την σχετική πρωτοβουλία. Στόχος της κυβέρνησης με την κίνηση αυτή είναι να εδραιώσει η χώρα ένα νέο πρόσωπο προς το εξωτερικό, αφήνοντας πίσω τις την εικόνα της κρίσης. Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, η νομοθετική ρύθμιση για την συγκρότηση της Επιτροπής, στόχος είναι «η δημιουργία ενιαίας εικόνας branding της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός στέλνει ένα μήνυμα ενότητας της κοινωνίας: «Το 2021 θα είναι μία χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λιθουανία στέλνει έως 40 στρατιώτες στα Στενά του Ορμούζ με ΗΠΑ

Η Λιθουανία σχεδιάζει να στείλει μέχρι και 40 στρατιώτες και προσωπικό για να στηρίξει τις ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με σημερινή πρόταση του Κρατικού Συμβουλίου Άμυνας υπό τον πρόεδρο της χώρας.
Παρουσίαση πορίσματος Τεμπών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Υπεράσπιση κατηγορίας για υπευθύνους στο δυστύχημα Τεμπών

Ο Κ. Κυρανάκης δήλωσε πως αν οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν πράξει σωστά το καθήκον τους, δεν θα θρηνούσαμε τα θύματα στα Τέμπη. Το Δημόσιο υποστηρίζει την κατηγορία μόνο για αυτούς στη δίκη, όπως συζητήθηκε στη Βουλή.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Παραδρομή η παράλειψη εξωτερικών λογαριασμών στο πόθεν έσχες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξήγησε με επιστολή του ότι, λόγω αμέλειας του λογιστή του, δεν δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» 2024 οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στο εξωτερικό, οι οποίοι δηλώνονται κάθε χρόνο εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν Έσχες: Τα εισοδήματα και οι δηλώσεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρόεδρος «Φωνής Λογικής» και ευρωβουλευτής, για το 2025 δήλωσε εισοδήματα 82.496 ευρώ, χωρίς μετοχές ή χρεόγραφα, παρά μόνο επενδυτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο αξίας 345,52 ευρώ, χωρίς χρηματική συναλλαγή.
Κωνσταντίνος Τασούλας γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες Τασούλα: Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές η δήλωση

Σταθερή παρέμεινε η περιουσιακή κατάσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα και της συζύγου του για το 2025, με ετήσιο εισόδημα 35.114,76 ευρώ και αμετάβλητες επενδύσεις και καταθέσεις σε σχέση με το 2024.