ΓΔ: 2446.16 -1.19% Τζίρος: 115.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:36
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
Συνεδρίαση στη Βουλή των Ελλήνων με παρόντα κόμματα, πιθανή συζήτηση για πρόταση δυσπιστίας.

Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Ταραντίλης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μέσω της ενημέρωσης της εθνικής αντιπροσωπείας θα ενημερωθούν και οι πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας και για την πορεία του εμβολιασμού.

Για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας θα ενημερώσει σήμερα την εθνική αντιπροσωπεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που ξεκινά στις 10:30 στο Κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι τη συζήτηση είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μέσω ακριβώς της ενημέρωσης της εθνικής αντιπροσωπείας θα ενημερωθούν και οι πολίτες τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας όσο και για την πορεία του εμβολιασμού.

«Θα υπάρξει -όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή- συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Περιμένουμε -πέρα από την όποια κριτική- συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το συλλογικό καλό», τόνισε ο κ. Ταραντίλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθ. Δαβάκης: Εγγραφή σε στρατιωτικές σχολές με κάθε επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης

Ο υφυπουργός Άμυνας Αθ. Δαβάκης τόνισε πως οι νέοι στις στρατιωτικές σχολές μπορούν να εγγραφούν με οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης, όχι μόνο με αστυνομική ταυτότητα, όπως γινόταν και παλαιότερα.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ΕΛΚΑΚ η αξιολόγηση της εργασίας δοκίμων ΣΜΥΑ για drone

Ο υφυπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η πτυχιακή εργασία για UAV της Σχολής Υπαξιωματικών θα σταλεί για αξιολόγηση στο ΕΛΚΑΚ και στον 6ο Κλάδο ΓΕΕΘΑ, αναδεικνύοντας τη σημασία καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Κτίριο Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καινοτομεί η Ελλάδα στην προστασία εργαζομένων από ακραία φαινόμενα

Η Ελλάδα πρωτοπορεί με μέτρα για τη θερμική καταπόνηση στην εργασία, με 13 παύσεις σε εξωτερικούς χώρους πέρυσι. Συστάθηκε ομάδα για την Οδηγία 2831/24 της ΕΕ και τα εργαστήρια ολοκληρώνονται έως Οκτώβριο 2026.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η Βουλή διαλύεται, δρόμος ανοιχτός για εκλογές τον Οκτώβριο

Η Κνεσέτ του Ισραήλ ενέκρινε τη διάλυσή της μετά από τετραετή θητεία, ανοίγοντας τον δρόμο για εκλογές στις 27 Οκτωβρίου. Παρών στην καθοριστική ψηφοφορία ήταν ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, που διεκδικεί νέα θητεία.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος για Άργος: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τον νόμο και θα διωχθούν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Λαμπρόπουλος τόνισε στη Βουλή πως η πλειοψηφία των αστυνομικών δρα νόμιμα και όσοι παρανομούν υφίστανται κυρώσεις. Για το περιστατικό στο Άργος ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.