ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
NATO-Stoltenberg
Shutterstock

Γ. Στόλτενμπεγκ: Εντολή μας να φέρουμε Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ πιο κοντά

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ διαβεβαιώνει ότι η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών θα συνεχιστεί.

«Το ΝΑΤΟ περιμένει πάντα από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας τις τουρκικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν αποτελεί οργανισμό έκφρασης νομικών εκτιμήσεων.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ διαβεβαιώνει, επίσης, ότι η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών θα συνεχιστεί και σημειώνει ότι η σημασία παρουσίας του στην περιοχή είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέγγιση των εμπλεκόμενων μερών για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν έχει εντολή το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις βάρκες. Η δική μας εντολή είναι να φέρουμε την Ελλάδα, την Τουρκία και την ΕΕ πιο κοντά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει ακόμα ότι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είχαν ενημερωθεί για την τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν αυτή εκδηλωθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Καταδικάζουμε κάθε παραβίαση συνόρων και συνθηκών»

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα μας καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Τουρκία, όπως και κάθε παραβίαση συνόρων και συνθηκών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν αμφιβάλλει για τη σοβαρότητα των ΗΠΑ στη διπλωματία

Ο Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν οι ΗΠΑ είναι σοβαρές στη διπλωματία, μετά την ακύρωση της αποστολής τους στο Πακιστάν, όπου ο ίδιος παρουσίασε το ιρανικό σχέδιο για μόνιμη ειρήνη. Τη συνάντηση χαρακτήρισε παραγωγική.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κανείς δεν ξέρει ποιος ηγείται του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε ταξίδι απεσταλμένων του στο Ισλαμαμπάντ, επικαλούμενος «τεράστια σύγχυση» στη διοίκηση του Ιράν. Δήλωσε ότι κανείς, ούτε οι ίδιοι οι Ιρανοί, δεν γνωρίζουν ποιος είναι επικεφαλής της χώρας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει ταξίδι στο Πακιστάν – Προτρέπει τους Ιρανούς να τηλεφωνήσουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ διευκρίνισε πως η ακύρωση του ταξιδιού Αμερικανών απεσταλμένων στο Πακιστάν δεν σημαίνει επανέναρξη πολέμου κατά του Ιράν και τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.