ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
Φώτο: SOOC

Βουλή: Κατατέθηκαν οι ΠΝΠ με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Την ερχόμενη Τρίτη μπαίνουν στις επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου. Στην ολομέλεια, αναμένεται να τεθούν σε συζήτηση και ψήφιση, την επόμενη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

Κατατέθηκαν στη Βουλή προς κύρωση, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν

(α) μέτρα για τις έκτακτες ανάγκες του ΕΣΥ λόγω κορονοϊού, τη στήριξη της αγοράς εργασίας και τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και
(β) μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας που επλήγησαν κατά τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020.

Τα σχετικά σχέδια νόμου θα επεξεργαστούν (σε κοινή τους συνεδρίαση) η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, την ερχόμενη Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020. Στην ολομέλεια, αναμένεται να τεθούν σε συζήτηση και ψήφιση, την επόμενη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή το πλαίσιο για servicers, συνεπείς οφειλέτες και οι αλλαγές σε crypto

Ξεκινά στις 29 Οκτωβρίου στη Βουλή η επεξεργασία νομοσχεδίου που ρυθμίζει servicers, προστατεύει οφειλέτες, εισάγει φορολογία 10% στα crypto και φέρνει αλλαγές σε κεφαλαιαγορά, τράπεζες, αγροτικό πετρέλαιο και ηλεκτρονικές πληρωμές.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ευθύνη για τον Μπεκίρη βαραίνει τον κ. Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του, σχολιάζει σκωπτικά την παραίτηση του Μιχάλη Μπεκίρη από διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την επιλογή του και τα θέματα διαφάνειας που προκύπτουν.
Χάρης Θεοχάρης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης: Διαφανής ομάδα συνεργασίας με Ισραήλ, όχι μυστικό λόμπι

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε πως η Ομάδα Συνεργασίας σε 69 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, δεν είναι λόμπι ή ακροδεξιά, αλλά στοχεύει στη διαφάνεια και την ενίσχυση διμερών σχέσεων.
Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Στηρίζω Ισραήλ, δεν υπήρξε μυστική συνάντηση στη Βουλή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως δεν παραβρέθηκε σε μυστική συνάντηση και στηρίζει τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, απαντώντας στην Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με την παρουσία του σε εκδήλωση του Israel Allies Foundation στην Αθήνα.
Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Master plan Ραφήνας: Απαραίτητο το συγκοινωνιακό έργο πρόσβασης

Η αναθεώρηση του master plan του λιμανιού Ραφήνας προϋποθέτει την ολοκλήρωση βασικού έργου πρόσβασης, όπως ξεκαθάρισε η υφυπουργός Περιβάλλοντος Μαριλένα Σούκουλη, απαντώντας στις αντιρρήσεις για το master plan.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θα αναζητήσει νέο «εθελοντή» διευθυντή ο Πρωθυπουργός;

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την αποχώρηση του Μιχάλη Μπεκίρη από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ρωτώντας αν θα βρεθεί άλλος «εθελοντής», καθώς δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα για τον διορισμό και τα προσόντα του.