ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βουλή των Ελλήνων

Βουλή: Τη Δευτέρα η προ ημερησίας για τις συνέπειες της πανδημίας

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με αγόρευση του Κυρ. Μητσοτάκη και θα ολοκληρωθεί, χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία, σε μία συνεδρίαση.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή. Η συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, η συζήτηση θα αρχίσει στις 17:00, με αγόρευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ενός ή δύο υπουργών. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί, χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία, σε μία συνεδρίαση.

Στο μεταξύ, ενός λεπτού σιγή για τους οκτώ νεκρούς των πρόσφατων πλημμυρών στην Εύβοια τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ενάντια στην άνοδο της Ακροδεξιάς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση με την Ιράτσε Γκαρσία Πέρεθ στη Βουλή, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών αλληλεγγύης απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς και για ισχυρό κράτος πρόνοιας, υγείας και ασφάλειας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για βαθμολόγιο και προαγωγές στο Δημόσιο

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης το νομοσχέδιο Εσωτερικών για αναμόρφωση βαθμολογικής διάρθρωσης και εκσυγχρονισμό του ΕΚΔΑΑ. Υπέρ η ΝΔ, κατά το ΚΚΕ, ενστάσεις από τα άλλα κόμματα ενόψει Ολομέλειας.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρώθηκε το Μνημόνιο Ελλάδας-Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για πολιτιστική κληρονομιά

Κυρώθηκε από τη Βουλή το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για δεκαετή συνεργασία σε θέματα προστασίας και ανάδειξης ιερών προσκυνημάτων και πολιτιστικών κειμηλίων. Υπέρ σχεδόν όλα τα κόμματα.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο νομοσχέδιο για αλλαγές στις προαγωγές και επιλογές προϊσταμένων στο Δημόσιο

Θετική θεωρείται η γραπτή εξέταση δεξιοτήτων για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ. Ζήτησε αλλαγές στα κριτήρια μοριοδότησης και επαναξιολόγηση πιστοποιήσεων, ενώ εκτιμά ότι το νέο σύστημα απαιτεί χρόνο.
Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τα στοιχεία για οχήματα, ηλικίες και κατανομή του Πυροσβεστικού Σώματος

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν στοιχεία για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος: από τα 4.407 οχήματα, τα 2.848 είναι άνω των 15 ετών, ενώ ο στόλος ενισχύεται με νέα οχήματα μέσω του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» ως το 2028.
Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Ζητά άμεση αποκατάσταση υποδομών στην Αιγιαλεία και καταγγέλλει καθυστερήσεις

Ο Γ. Παπανδρέου ζητά άμεση χρηματοδότηση για αποκατάσταση υποδομών και δίκτυα Αιγιαλείας μετά τις καταστροφικές φωτιές, επισημαίνοντας καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις και ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο ανθεκτικότητας για την περιοχή.