ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
Φώτο: ΑΠΕ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η συμφωνία με την Ιταλία, αύριο η ονομαστική ψηφοφορία για την Αίγυπτο

Την ονομαστική ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Αίγυπτο έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το άρθρο 2 που αφορά τις οριοθετήσεις των περιοχών.

Με ενισχυμένη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, η συμφωνία για τον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας - Ιταλίας, ενώ αύριο το μεσημέρι, ακολουθεί η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας για την κύρωση της συμφωνίας καθορισμού ΑΟΖ με την Αίγυπτο, που έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο 2 που αφορά τις οριοθετήσεις των περιοχών.

Υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλασσίων ζωνών τους, τάχθηκαν επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ με διαφορετικό σκεπτικό καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών, θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το απόγευμα, καθώς οι βουλευτές θα προσέρχονται ανά ομάδες των 100 βουλευτών για να ψηφίσουν, εξαιτίας της επαναφοράς στις συνεδριάσεις της Βουλής, των αυξημένων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του covid 19. 

Η συμφωνία με την Αίγυπτο επί της αρχής και των άρθρων - πλην αυτού που έχει τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία - υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο ευνοεί τα υψηλά εισοδήματα, ενώ τα οφέλη για τη μεσαία τάξη και τους πολίτες παραμένουν περιορισμένα.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν δίνουμε «λευκή επιταγή» στο φορολογικό νομοσχέδιο

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στηρίζει μόνο επιμέρους θετικά μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου, διαφωνώντας με τη συνολική φιλοσοφία του. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και κοινωνική δικαιοσύνη.
Γιώργος Γεωργαντάς Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Πέντε πρωτοβουλίες για διαφάνεια και εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Γιώργος Γεωργαντάς παρουσίασε πέντε βασικές δράσεις για την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη διαφάνεια στις ενισχύσεις και τη στήριξη των πραγματικών παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου.
Κτήριο Αυστριακού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστριακοί ιστορικοί ζητούν ακύρωση εκδήλωσης μνήμης Ναζί πολιτικού

Αυστριακοί ιστορικοί και η εβραϊκή κοινότητα αντιδρούν σε εκδήλωση προς τιμήν του αντισημίτη Ναζιστή πολιτικού Φραντς Ντινγκχόφερ, ζητώντας την ακύρωσή της από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βουλής.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Νέα μέτρα για ευλογιά και στήριξη κτηνοτρόφων εξετάζει η κυβέρνηση

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για πρόσθετα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων, ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους εμβολιασμού κατά της ευλογιάς.