ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
Αστυνομική κορδέλα σε αμερικανικό δρόμο με περιπολικό και αναμμένα φώτα.

Γάζα: Οκτώ αστυνομικοί νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο κέντρο

Οκτώ αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της αστυνομίας στο κεντρικό τμήμα, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στην Αλ-Ζαουάιντα, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Ένα ισραηλινό πλήγμα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ αστυνομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση νοσοκομείου της περιοχής. Το περιστατικό σημειώθηκε παρά την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου 2025 μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το νοσοκομείο al-Aqsa στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ ανέφερε ότι «οκτώ μάρτυρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από μία επίθεση εναντίον ενός περιπολικού στην πόλη Αλ-Ζαουάιντα, στο κεντρικό τμήμα» του παλαιστινιακού θύλακα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε τον απολογισμό, επισημαίνοντας πως όλα τα θύματα ήταν αστυνομικοί. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο αρχηγός της αστυνομίας στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, ο συνταγματάρχης Ιγιάντ Αμπού Γιουσντέφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σύμφωνα με Παλαιστινίους

Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες μετά από ισραηλινό πλήγμα drone στην πόλη της Γάζας, παρά την εύθραυστη εκεχειρία, ανακοίνωσαν η Πολιτική Προστασία και το νοσοκομείο αλ Σίφα. Το περιστατικό έγινε νωρίς το πρωί.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί, ανάμεσά τους παιδί, σε ισραηλινές επιδρομές

Έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε σημεία ελέγχου της αστυνομίας στη Χαν Γιούνις, στη Γάζα. Τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Πρωτοβουλίες για Μεσανατολικό, Ιράν και Δυτικά Βαλκάνια

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου συζητούνται η Ουκρανία, η Γάζα και το Ιράν. Τόνισε στήριξη στην Ουκρανία, διπλωματία στο Ιράν και ειρήνη στη Μέση Ανατολή.