ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άδωνις Γεωργιάδης λαϊκή αγορά

Έμποροι Λαχαναγοράς: Διαμαρτυρία στου Ρέντη για κοινόχρηστα και μισθώματα

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του ΟΚΑΑ, αντιδρώντας σε πιθανές αυξήσεις δαπανών και μισθωμάτων που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), στου Ρέντη, προγραμματίζουν για την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.

Η κινητοποίηση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ) και αφορά ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της αγοράς, τις κοινόχρηστες δαπάνες και τα μισθώματα που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρουν οι έμποροι, αφορμή για τη διαμαρτυρία αποτελούν ενδείξεις για επικείμενες αυξήσεις στα κοινόχρηστα και στα μισθώματα, καθώς και η προοπτική επιβολής επιπλέον χρεώσεων που δεν συνδέονται άμεσα ή τεκμηριωμένα με πραγματικές, ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι για χρόνια καταβάλλουν σημαντικά ποσά σε μισθώματα και κοινόχρηστα τέλη χωρίς να έχει υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στις υποδομές ή στη λειτουργική οργάνωση της αγοράς. Παρά τον καθοριστικό ρόλο της στην τροφοδοσία της Αθήνας και της υπόλοιπης χώρας, η αγορά αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις.

Μάλιστα, αρκετές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει με ίδια κεφάλαια για παρεμβάσεις και βελτιώσεις στους χώρους που μισθώνουν, χωρίς να έχουν λάβει αντίστοιχη στήριξη.

Ο ΣΕΚΛΑ επισημαίνει ότι οι έμποροι δεν αντιτίθενται στη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγοράς, ωστόσο ζητούν σαφήνεια και διαφάνεια στα εξής:

- Αναλυτική αποτύπωση των κοινόχρηστων δαπανών.

- Διαχωρισμό των λειτουργικών εξόδων από γενικότερους σχεδιασμούς.

- Πλήρη διαφάνεια στη διαμόρφωση οποιασδήποτε οικονομικής επιβάρυνσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για άμεσες ξένες επενδύσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για νέα κίνητρα άμεσων ξένων επενδύσεων, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της οικονομίας. Η διαβούλευση διαρκεί έως 16/09/2026.
Χέρι σε κάλπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣ: Αρχαιρεσίες βάσει νόμου και προβλεπόμενης διαδικασίας

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ διαβεβαιώνει για τη νομιμότητα της συγκρότησης και λειτουργίας της, όπως και για την τήρηση των διαδικασιών αρχαιρεσιών, απαντώντας σε πρόσφατες δημόσιες αναφορές και απορρίπτοντας ψευδείς εντυπώσεις.
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντέιβιντ Πέμσελ παραιτείται από πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας

Ο Ντέιβιντ Πέμσελ αποχωρεί από την προεδρία του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας στις 30 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνοντας δέκα χρόνια θητείας. Θα παραμείνει προσωρινά για να εξασφαλίσει ομαλή μετάβαση στον νέο πρόεδρο.
Σημαία της Νότιας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Hyundai Motor: Συμφωνία διοίκησης με εργαζόμενους στη Ν. Κορέα

Η Hyundai Motor και το συνδικάτο της ανακοίνωσαν συμφωνία για τους μισθούς μετά από σπάνια 24ωρη απεργία την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έλαβαν μέρος 40.000 εργαζόμενοι. Οι στάσεις εργασίας ανεστάλησαν ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Συμβούλιο της Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣτΕ: Ακύρωση τριών αδειών λειτουργίας για παραρτήματα ιδιωτικών ΑΕΙ

Διόρθωση σχετικά με τα ονόματα που αναφέρθηκαν στο τηλεγράφημα «Το ΣτΕ ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων», το οποίο δημοσιεύθηκε στη ροή του Πρακτορείου στις 13:32. Δείτε το διορθωμένο κείμενο.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκαν το νομοσχέδιο Δικαιοσύνης και δύο τροπολογίες στη Βουλή

Με πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία από στρατηγικές αγωγές και τη συμμόρφωση της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις, με υποστήριξη μόνο από τη ΝΔ.